Game info

Kirby Mouse Attack

In Kirby Mouse Attack is Kirby terug voor een nieuw avontuur waarin hij het opneemt tegen een groep dieven genaamd de "Squeaks". Deze muizen hebben de snacks van Kirby gestolen en daarnaast een groot gedeelte van de schatten uit Dream Land. In de game kun je zweven, springen en vechten zoals in een klassieke Kirby-game. Je kunt nu echter je vaardigheden en voorwerpen met elkaar mixen door gebruik te maken van het touchscreen. Er zijn meer dan 25 vaardigheden inclusief nieuwe zoals "Animal" en "Bubble". De vaardigheden hebben nu invloed op zowel de omgevingen als de vijanden. Zo kun je bomen en gras verbranden als je de "Fire Ability" hebt of water bevriezen met de "Ice Ability". Dit doe je terwijl je schatkisten zoekt in acht grote spelwerelden. Er zijn een hoop extra’s om vrij te spelen. Zo is er muziek, kleuren voor Kirby, geheime speelvelden en vaardigheden. De game bevat ook drie multiplayer sub-games voor vier spelers. Dit kan gedaan worden via DS Download Play of via Multicard LAN Play. In "Speedy Teatime" wordt je reactiesnelheid getest, in "Smash Ride" moet je beuken en vechten en in "Treasure Shot" moet je zoveel mogelijk snacks zien te verzamelen.

Nieuwste review

Met Kirby Mouse Attack verschijnt eindelijk weer een gewone 2D-platformgame voor de Nintendo DS. Het spel is op zich degelijk uitgewerkt, met verzorgde graphics en behoorlijk wat speciale krachten. Het is jammer dat de lage moeilijkheidsgraad en de balancering van de krachten wat te wensen over laat.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Veel verschillende krachten. Eindelijk weer een 2D-platformen voor de DS. Verzorgde, schattige graphics. Kistjes verzamelen zorgt voor enige herspeelbaarheid
  • Minpunten
  • Krachten niet goed uitgebalanceerd, daardoor te makkelijk. Snel uitgespeeld. Minigames voegen niets toe

Artikelen