Game info

Kingdom Under Fire: Circle of Doom

Kingdom Under Fire: Circle of Doom is een actie-RPG die zich afspeelt in het universum van de Kingdom Under Fire-serie. Hoewel de eerdere Kingdom Under Fire-games strategische actiegames waren die zich richtten op grootschalige gevechten, richt Circle of Doom zich meer op karakterontwikkeling en een spelsysteem dat eenvoudig te leren is. In Kingdom Under Fire: Circle of Doom moeten spelers het in kerkers opnemen tegen monsters die in groten getale aanvallen van alle kanten. Deze bloeddorstige wezens kun je op vele verschillende manieren te lijf gaan. In het begin van de game moet je één van zes unieke personages kiezen die elk hun eigen vechtstijlen en vaardigheden hebben. Bovendien kan elk personage een grote hoeveelheid aanvalscombinaties uitvoeren met vijf of zes verschillende soorten wapens. De speler kan meer dan vijftig vaardigheden en meer dan zestig magische spreuken vinden, leren, maken en ruilen. Hierdoor heeft de speler een zeer grote hoeveelheid combinaties van vaardigheden, spreuken en wapens. Hiermee kan de speler het tegen de meer dan zeventig verschillende soorten monsters opnemen in omgevingen die verschillen van de binnenkant van een enorm levend beest tot een met lava gevulde toren. Die omgevingen zijn bovendien nooit hetzelfde doordat de game de omgevingen steeds opnieuw opbouwt. Iets anders dat de gameplay afwisselend houdt is de multiplayer-optie. Via het online netwerk van de Xbox 360 kunnen maximaal drie andere spelers je helpen op je avontuur. De singleplayer- en multiplayer-modus lopen naadloos in elkaar over en andere spelers kunnen zodoende te allen tijde meedoen aan jouw spel. Een voordeel hiervan is dat er krachtiger artefacten te vinden zijn wanneer spelers samen spelen. Bovendien is het mogelijk zelfgemaakte voorwerpen en wapens te ruilen met andere spelers.

Nieuwste review

Kingdom Under Fire: The Circle of Doom is niet alleen een saai spel, het is ook nog eens zo onlogisch ontworpen dat je je afvraagt wat er in de hersens van de makers is omgegaan toen ze hiermee bezig waren. De doelloosheid, de vage droomwereld, het continu heen en weer moeten lopen, het werkt een toch al saaie spelervaring niet bepaald in de hand. Ik gun mijn Xbox 360 nog liever de Red Ring of Death dan de The Circle of Doom. Laten liggen!

4
Score
40
Score: 40
  • Pluspunten
  • SP-systeem is leuk bedacht. Verschillende verhalen voor de zes personages
  • Minpunten
  • Zeer saai en repetitief. Verhalen stellen niets voor en zijn vaag in het spel verwerkt. Eentonige omgevingen. Vrijspelen van Special Abilities omslachtig

Artikelen

Screenshots