Game info

Killer is Dead

Suda51's Killer is Dead zet de speler in de schoenen van een veroordeelde man genaamd Mondo Zappa die een huurmoordenaar moet doden. Uniek is dat de man zijn lichaam aan kan passen en upgraden met verschillende wapens. De game speelt zich af in de nabije toekomst, waarin mensen naar de maan reizen om hun lichaam aan te passen. Mondo Zappa ontvangt een uitnodiging om bij een geheime overheidsinstantie genaamd 'The Execution Office' te komen werken, waarvoor hij waarschijnlijk een huurmoordenaar moet doden. De gameplay draait om zwaardgevechten tussen Zappa en andere personages. De linkerarm van Zappa kan veranderen in onder andere een drilboor en een geweer en tijdens het spel verder geüpgraded worden. Door het bloed van vijanden te absorberen kunnen spelers een aanval genaamd de 'Adrenalin Burst' uitvoeren en kunnen vijanden in 'dark matter' veranderd worden.

Nieuwste review

Bizarre taferelen, een prettig gevechtssysteem en een psychologisch thrillerverhaal dat na afloop meer vragen oproept dan beantwoordt, en dat alles stijlvol en kleurrijk in beeld gebracht; Killer is Dead is een typische Suda51-game. Het spel is daarom alleen geschikt als je openstaat voor een vertelling in de stijl van een diepe Japanse animatieserie, of een onstilbare behoefte hebt aan hack-and-slash-actiegames uit het land van de rijzende zon.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Originele en gestoorde personages en situaties, aangenaam en bevredigend gevechtssysteem, even kleurrijke als duistere art style
  • Minpunten
  • Veel tearing en af en toe wat framedrops, waarschijnlijk te vervreemdend voor velen

Artikelen

Screenshots