Game info

Indiana Jones and the Staff of Kings

In Indiana Jones and the Staff of Kings gaat de beroemde avonturier en archeoloog Indiana Jones op zoek naar de verloren staf van Mozes. Het spel speelt zich af in 1939 en voert ‘Indy’ langs onder andere de jungle van Panama en San Francisco’s Chinatown. Tijdens zijn zoektocht wordt hij lastig gevallen door de Duitser Magnus Völler, die achter dezelfde legendarische schat aanzit. In zijn avonturen verkent Indy verloren ruines en andere interactieve omgevingen, terwijl hij boobytraps ontwijkt. Hierbij komt zijn kenmerkende zweep goed van pas om allerlei capriolen uit te halen. Daarnaast moeten er ook Duitse rivalen aangepakt worden, waarbij de interactieve omgevingen goed van pas kunnen komen. Indy heeft zelf zijn vuisten en zweep ter beschikking om de vijanden een lesje te leren. Ook zijn er een hoop actiescènes, onder andere met een dubbeldekkervliegtuig en een tank. Tijdens deze momenten moet Indy zijn vege lijf redden uit benauwde situaties. Voor de enkele speler is er in het hoofdavontuur niet alleen veel te beleven, maar ook te verzamelen. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar ruim twintig artefacten, of naar ontgrendelbare geheimen. Er zijn ook enkele manieren om het avontuur met meerdere spelers te beleven. In de coöperatieve modus kunnen twee spelers op pad gaan in een nieuw avontuur. Ook kan er met maximaal vier spelers tegen elkaar gestreden worden in een vliegtuig of een tank.

Nieuwste review

Ondanks een gering aantal onzinnige ontwikkelkeuzes weet Indiana Jones and the Staff of Kings een verbazingwekkend goed Indy-avontuur neer te zetten. Telkens weer worden je gameplaysituaties voor de voeten gegooid waar je op een positieve manier door wordt verrast. Ook de omgevingen weten telkens weer indruk te maken door de grote mate van avontuurlijkheid en afwerking die ze rijk zijn. Wat niemand verwacht heeft, is dan toch gebeurd: Indiana Jones and the Staff of Kings is een geslaagd en waardig Indy-product geworden.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Grote diversiteit in gameplay. Sterke afwisseling in levels. Goede afwerking. Een authentiek Indy-avontuur. The Fate of Atlantis zit erbij
  • Minpunten
  • Overmatig schudden met Wiimote. Overbodige besturingmogelijkheden. Sporadisch slechte checkpoints

Artikelen

Screenshots