Game info

ICO & Shadow of the Colossus: Classics HD

ICO & Shadow of the Colossus: Classics HD is een bundel met remakes van twee van de meest gelauwerde games voor PlayStation 2 ooit gemaakt, beide ontwikkeld door Team ICO. In ICO moeten spelers samen met het mysterieuze meisje Yorda een uit een kasteel ontsnappen. Dit kasteel is niet zonder gevaren, spelers strijden tegen geesten en springen over obstakels. Shadow of the Colossus wordt gezien als de spirituele opvolger van ICO. In de game probeert de speler de gunsten van een mysterieus wezen te verkrijgen, door enorme monsters om te brengen. Gezeten op hun paard rijden de spelers over de desolate vlaktes van een open wereld. In deze wereld leven een aantal monsters van tientallen, soms wel honderden meters hoog. De speler moet deze monsters beklimmen, en verslaan door ze op hun zwakke plekken aan te vallen.

Nieuwste review

ICO en Shadow of the Colossus hebben enorm baat gehad bij de HD-remake. De twee games zien er stukken scherper en bovendien kleurrijker uit, wat we alleen maar kunnen toejuichen. Helaas vertoont ICO wel flinke ouderdomsverschijnselen. Shadows of the Colossus heeft daar dan weer geen last van, maar worstelt met het inladen van textures.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Textures zijn vele malen scherper, beide games zien er kleurrijker uit, framerate Shadow of the Colossus opgelapt, Trophies benadrukken onderbelichte gameplayelementen
  • Minpunten
  • Gameplay en camera ICO zijn verouderd, Shadow of the Colossus gaat gebukt onder slecht inladende textures

Artikelen

Screenshots