Game info

Hotel Dusk: Room 215

Los Angeles, 1979. Spelers nemen de rol op zich van Kyle Hyde, een ex-politieman die verkoper is geworden en probeert een verdwenen vriend te vinden. De aanwijzingen leiden naar een afgelegen, oud hotel waarvan men zegt dat er een hele vreemde kamer is... een kamer waar wensen worden vervuld. Spelers checken in het hotel in en maken zich op voor een nacht vol verrassingen met een groep ongewone personages, en proberen het mysterie van Hotel Dusk: Room 215 te ontrafelen, een duister nieuw grafisch avontuur voor de Nintendo DS. De Nintendo DS wordt vastgehouden als een boek, waardoor de personages op het scherm naar links of naar rechts kunnen kijken zodat ze op een realistische manier met elkaar kunnen praten. De unieke besturing zorgt ervoor dat zelfs nieuwelingen zich vermaken. De bijzondere handgetekende portretten en hun animaties zijn zwart-wit, waardoor ze uiterst opvallend zijn en zich grafisch gezien duidelijk onderscheiden van de rest van het spel. In de traditie van Another Code, wordt de Nintendo DS in Hotel Dusk: Room 215 veelvuldig gebruikt om raadsels op te lossen.

Nieuwste review

Hotel Dusk is een dijk van een game geworden met een super verhaal, goed besturing, schitterende graphics en uitdagende puzzels. De karakters en dialogen zijn enorm goed uitgewerkt waardoor het spel een flinke diepgang krijgt. Het is echter geen spel voor iedereen, omdat er veel gelezen moet worden. Iets dat tegenwoordig met de snelle actiespellen niet meer erg in trek is. Hou je echter van een goede adventure dan móet je deze game hebben.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • De karakters hebben een enorme diepgang. Goed uitgewerkt noir verhaal. Grafisch is het top, zowel de omgevingen als de personages. Puzzels zijn moeilijk, maar weer net niet té moeilijk
  • Minpunten
  • De vele tekst zal niet iedereen aanspreken. De teksten kunnen niet doorgeklikt worden

Artikelen

Screenshots