Game info

Hot Brain

Hot Brain is een uitdaging voor de hersenen. De game biedt een aantal puzzels en uitdagingen die ontworpen zijn om de activiteit en temperatuur van je hersenen te verhogen. Door uitdagende en leuke mentale activiteiten voor te schotelen kun je je hersenen testen op gebied van logica, geheugen, rekenvaardigheid, taalvaardigheid en concentratie. De game wordt geleidt door de stem van Fred Willard (bekend van de Best in Show en Anchorman). Het spel kent ook nog eens verschillende spelmodi, waaronder twee multiplayer-modi. Zo is er voor de singleplayer 'Test Mode' en 'Practice'. In Test Mode kan de speler precies bijhouden hoe het er voor staat met zijn brein tegenwoordig, en in Practice kun je gewoon wat willekeurigs gaan oefenen. Via een draadloze verbinding kun je met vier spelers kijken wie het slimst is. Zo kun je in de Brain Race optie kijken wie het snelst is en in de Think Tank samen werken met de andere spelers om puzzels op te lossen. Omdat een spel als Hot Brain bedoeld is voor vrijwel elke leeftijd, kent het spel een simpele, begrijpelijke en intuïtieve besturing. Elk mogelijk antwoord bij een vraag zit bijvoorbeeld achter een PSP-knop (driehoekje, vierkantje, rondje en kruisje). Zo kun je onmiddellijk antwoord geven op een vraag.

Nieuwste review

Met Hot Brain heeft de Brain Training-hype een nieuw dieptepunt bereikt. De makers hebben te veel energie en tijd gestoken in het aankleden van de menus, waardoor het eigenlijke spel erbij in geschoten is. Had men nou wat geld over gehouden voor de lokalisatie, dan was het tenminste zinvol Hot Brain in Nederland uit te brengen. Ik word er niet warm van, zelfs mijn brein niet!

3
Score
30
Score: 30
  • Pluspunten
  • Sommige oefeningen zitten prima in elkaar...
  • Minpunten
  • ... andere oefeningen zijn onduidelijk of dubbelzinnig. Taalonderdeel zinloos door ontbreken lokalisatie. Trage menus, laadschermen, tussenfilmpjes. Multiplayer alleen met meerdere exemplaren. Geen motivatie om door te spelen

Artikelen

Screenshots