Game info

Hohokum

Hohokum is een game van Honeyslug voor PlayStation 4, PlayStation 3 en Vita. In de game is de speler een soort van rups genaamd de 'Long Mover'. Hoewel de game niet lineair is en er geen score, tijdlimiet of tutorial is, zijn er een aantal doelen die de speler kan behalen. Hohokum draait om het tot rust komen in een ruimte en genieten van de ervaring en de muziek. Met twee knoppen gaat de Long Mover sneller of langzamer, en de triggers zorgen er voor dat hij een boost krijgt. De Long Mover verandert ook qua kleur, afhankelijk van welke kant hij opgaat. Hohokum bestaat uit verschillende werelden, elk met specifieke personages, een belangrijk doel en secundaire acitiviteiten. Alle werelden zijn vanaf het begin speelbaar.

Nieuwste review

Hohokum is een stuurloos avontuur in hogere sferen. Wat begint als interactieve screensaver ontvouwt zich tot puzzelgame zonder handleiding. Het gebrek aan instructies voelt verfrissend maar slaat om in lichte frustratie, wanneer backtracking door de moeilijk te navigeren wereld de overhand krijgt. Die repetitie leidt helaas af van de fenomenale vormgeving en soundtrack.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Variatie binnen simpel concept, fascinerend samenspel van soundtrack en vormgeving, natuurlijke voortgang, bijna elk element spelwereld interactief
  • Minpunten
  • Veel backtracking, hinderlijk navigeren tussen levels, trial and error, structuur leidt af van primaire ervaring

Artikelen

Screenshots