Game info

Hitman: Absolution

In de third-person actie/sluipgame Hitman: Absolution is de koelbloedige huurmoordenaar Agent 47 terug, dit keer voor een persoonlijke opdracht. Hij is verraden door zijn opdrachtgever en de politie jaagt op hem. Als het middelpunt van een duister complot, gaat Agent 47 op zoek naar de waarheid. Hiervoor doet hij wat hij het beste kan: op zoek naar belangrijke doelwitten en ze zo geruisloos mogelijk afmaken. Daarvoor maakt hij gebruik zijn handen, slagwapens, vuurwapens en objecten in de directe omgeving van hemzelf of zijn doelwit. Hij kan zich verstoppen, bijvoorbeeld door uit het zicht te blijven, maar ook door in vermomming op te gaan in een menigte. De speler heeft altijd veel verschillende opties tot zijn beschikking voor het volbrengen van een missie. Zo kun je iemand door zijn hoofd schieten, maar met het risico dat je de politie of beveiligers achter je aan krijgt. Je zou ook een bom kunnen plaatsen onder zijn auto of je misschien verkleden als kok en zijn eten vergiftigen. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Je kunt kiezen: ben je een huurmoordenaar die vol in het zicht zijn tegenstander probeert om te brengen met een vuurwapen, of maak je iemand af zonder dat anderen in de gaten hebben dat jij het hebt gedaan. Daarvoor zul je omgevingen goed moeten analyseren en situaties moeten inschatten. Om hem te helpen, heeft Agent 47 nu de Instincts Mode tot zijn beschikking. Hiermee kunnen ontsnappingsroutes sneller worden herkend en kunnen de looppaden van vijanden worden voorspeld. Dankzij de nieuwe Point-Shooting-optie kan de huurmoordenaar met zijn vuurwapen heel snel en accuraat meerdere tegenstanders ombrengen. Ook nieuw is de Contracts-modus. Contracts zijn door de speler zelf gemaakte opdrachten, die andere spelers ook kunnen proberen te voltooien. Wanneer een speler een missie in de singleplayer tot een goed einde heeft gebracht, kan hij het level nog een keer spelen in de Create-modus. Hierin kan hij tot drie extra doelwitten aanmerken. Wanneer hij een doelwit als zodanig heeft aangemerkt en deze heeft gedood, wordt dit automatisch verwerkt in een nieuw contract die andere spelers ook kunnen uitvoeren om extra betaald te worden. Niet alleen wie de doelwitten zijn, ook de manier waarop de maker van het contract de moorden uitvoert en hoe hij ontsnapt, worden meegenomen in de details van het contract. Zo kan de speler de opdracht krijgen om een bepaald personage in een level van dichtbij te doden zonder dat hij wordt gezien en vervolgens te ontsnappen via de voordeur. Ook het type vermomming en of een lichaam wel of niet verstopt moet worden kunnen als regels in het contract worden opgenomen. Hoe beter de speler zich houdt aan de regels van het contract en hoe sneller deze wordt volbracht, hoe hoger de score. Op die manier wordt er ook een competitie-element toegevoegd aan Hitman: Absolution.

Nieuwste review

In essentie is Hitman: Absolution nog steeds het moord- en sluipspel dat je kent. Je kunt zoals gewoonlijk op tientallen verschillende manieren moorden, talloze vermommingen aantrekken en de omgeving op je eigen manier benutten. De game is ook weer ouderwets moeilijk, maar gaat toch goed met zijn tijd mee. Dat komt vooral door de veranderingen op het gebied van speelgemak en actie. Grafisch ziet het spel er heerlijk duister uit, de interface is volledig aangepakt en hoofdpersoon Agent 47 is beter te besturen dan ooit. Er is dan ook wederom een prima Hitman-game afgeleverd, hoewel de kunstmatige intelligentie nog wat te wensen over laat.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Ouderwets uitdagend, besturing flink verbeterd, levels zitten goed in elkaar, minder statisch en meer actie, Instinct-stand werkt goed en is niet oneerlijk, uitgebreid beoordelingssysteem, verhaal knullig maar vermakelijk
  • Minpunten
  • Kunstmatige intelligentie nog steeds vrij dom, lineariteit beperkt soms keuzevrijheid

Artikelen

Screenshots