Game info

Harry Potter en de Orde van de Feniks

In Harry Potter en de Orde van de Feniks keert Harry terug voor zijn vijfde jaar aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Hier komt hij erachter dat een groot deel van de tovenaarswereld de recentelijke ontmoeting tussen Lord Voldemort en Harry in twijfel trekt. De Minister van Magie, Cornelis Droebel, stelt een nieuwe leraar aan voor Verweer tegen de Zwarte Kunsten om Albus Perkamentus, het hoofd van Zweinstein, in de gaten te houden. Dit doet hij omdat hij denkt dat Perkamentus liegt over Voldemort om Droebel’s macht te ondermijnen en zijn baan te bemachtigen. Door deze nieuwe docent zijn de leerlingen echter zeer slecht voorbereid op aanvallen van duistere magie die hen en de hele tovenaarswereld bedreigen. Ron, Hermelien en Harry besluiten daarom om zichzelf met een klein groepje leerlingen, onder de naam Strijders van Perkamentus, te onderwijzen in het verweer tegen duistere kunsten. Zo bereiden de dappere jonge tovenaars zich voor op het gevecht dat hen te wachten staat. Je moet zelf de leden van Strijders van Perkamentus leger vinden en inlijven. Dit kun je doen in de volgorde waarop jij dat wilt. Je kunt zelf namelijk bepalen waar je heen gaat en wanneer je wat doet. Naast de verhaalmissies bevat de Orde van de Feniks ook allerlei losse missies die je doet voor docenten. Ook moet je lessen volgen en als je dit goed genoeg doet, kun je geheime gebieden vrijspelen. Toverspreuken voer je in deze game uit door de bewegingen te maken met de Wii-afstandsbediening. Als je bijvoorbeeld een object wilt wegduwen met de Depulso-spreuk dan doe je dit door een duwende beweging te maken met de controller.

Nieuwste review

EA heeft met De Orde van de Feniks voor een nieuwe insteek gekozen en met succes. Hoewel het als spel misschien wat minder sterk uit de verf komt, is de Harry Potter-beleving vele malen beter. De echte Harry Potter-fans krijgen het spel waar ze al jaren op zitten te wachten.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Vrij rondlopen door Zweinstein. Heel veel geheimen te ontdekken. Leuke manier van spreuken uitvoeren. Alle bekende personages en locaties zijn van de partij
  • Minpunten
  • Typische spel-elementen komen wat minder uit de verf. Soms wat veel heen-en-weer lopen. Gaten in het verhaal

Artikelen

Screenshots