Game info

Halo Wars

Halo Wars is een Real Time Strategy-game die zich afspeelt in het bekende Halo-universum, nog voor de allereerste game in de serie. Jij krijgt de leiding over de eenheden van de Spirit of Fire, een oorlogsschip van de UNSC. Met deze eenheden neem je deel aan het slepende conflict tussen de UNSC en de Covenant, om de strijd in jouw voordeel te beslissen. In de singleplayer-campagne van Halo Wars begin je elke missie met een bepaalde basis, vanuit waar je een leger opbouwt van zowel units als voer- en vliegtuigen, zoals de bekende Warthog en Scorpion. Tevens krijg je tijdens gevechten de mogelijkheid om speciale eenheden in te zetten, de zogenaamde Leaders, om het tij te doen keren. Door missies te voltooien en de vijand te verslaan, kom je meer en meer over het achterliggende verhaal van Halo te weten. Ben je uitgespeeld in je eentje? Dan bevat Halo Wars uitgebreide online multiplayer-mogelijkheden voor maximaal zes man. Daarin is het ook mogelijk met de Covenant zelf te spelen, om zo tijdens gevechten bekende units als Grunts, Elites, Ghosts en Scarabs in te zetten en te laten zien dat jij de ultieme legerleider bent, met het meeste strategische inzicht.

Nieuwste review

None

Halo Wars is de eerste echt geslaagde console-RTS. Men heeft slim aan de spelformule gesleuteld en bij het missieontwerp goed rekening gehouden met de beperkingen van de speler. Dat en een vleugje spektakel maken van Halo Wars een echte consolegame. Echte RTS-fans voelen zich er misschien niet bij thuis. De mensen die nog nooit een RTS gespeeld hebben of het genre vaarwel zeiden omdat het te complex werd, zullen met Halo Wars (opnieuw) overtuigd raken van dit genre.

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Uitgekiende besturing. Slimme aanpassingen brengen de spelformule terug tot de kern. Waar spektakel voor een RTS. Gevarieerde campagne met prachtige tussenfilmpjes
 • Minpunten
 • Pathfindingprobleempjes. Campagne had iets steviger gemogen

Artikelen

  20:00
  1
  Review
  20:00
  1
  Review
  Halo Wars

Screenshots