Game info

Halo: Combat Evolved

De Xbox was met name een succes vanwege de launchgame Halo. Deze FPS liet opnieuw zien dat shooters ook prima kunnen werken op een console. De game kent inmiddels een grote fanbase en het eerste deel maakte dit allemaal mogelijk. In Halo neem je de rol van Master Chief op je, een ruimtesoldaat die in dienst van de mensheid vecht tegen aliens. Je neemt het op tegen de Covenant die het op een bepaald voorwerp hebben gemunt welke de mensheid ook wel ziet zitten. Met Master Chief werk je verschillende levels af al lopend, schietend en rijdend. Het arsenaal aan wapens is vrij divers en biedt de speler voldoende vermaak. Ook de graphics spraken bij Halo’s release boekdelen. Grote kleurrijke open omgevingen staan decor voor de vele schietpartijen en er gebeurd van alles op de grond en in de lucht. Het hele spektakel voelt dat ook behoorlijk episch aan en wordt aangewakkerd door de muziek. Er wordt in Halo en zeker in zijn vervolgen voldoende aandacht besteed aan het verhaal en de grootsheid hiervan. Het is echter niet alleen de singleplayer die goed te pruimen is, want ook de multiplayer werd zeer veel gespeeld door gamers, vanwege zijn verslavende modi. Halo is inmiddels uitgegroeid als de grootste troef van de gamedivisie van Microsoft.

Nieuwste review

None

Hoewel deze port van Halo naar de PC niet in alle opzichten echt geslaagd genoemd mag worden, blijft dit een dijk van een ervaring in singleplayer. De vermakelijke multiplayer is bovendien voorzien van allerlei nieuwe opties en is nu ook online te spelen. Zeker geen verkeerde aanschaf voor PC-eigenaren.

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Gameplay blijft ijzersterk. Schitterende soundtrack. Leuke nieuwe multiplayer-opties. Ingenieuze buiten-omgevingen. Sterk onderbouwd verhaal
 • Minpunten
 • Grafisch achterhaald. Lage framerate. Co-op nergens te bekennen

Artikelen

  11:57
  1
  Review
  11:57
  1
  Review
  Halo (PC)
  16:09
  1
  Review
  16:09
  1
  Review
  Halo - Combat evolved

Screenshots Xbox