Game info

Half-Life

Ook in Half-Life 2 pak je met Gordon Freeman het breekijzer weer op. Hij komt terecht in de aardse stad City 17. De stad krioelt van de buitenaardse wezens en is een soort politiestaat geworden. Freeman helpt de rebellen in een poging de aarde te bevrijden van een dictator en van de wezens die in de eerste game zijn vrijgekomen. Ontwikkelaar Valve Software heeft een compleet nieuwe grafische engine gebouwd voor Half-Life 2: de Source Engine. Deze engine zorgt voor zeer mooie graphics. Dit zie je onder andere goed terug in de gezichtsanimaties van de verschillende personages. Elk gezicht heeft veertig verschillende gezichtsspieren en kan daardoor vele emoties hebben. Het belangrijkste verschil ten opzichte van andere engines zijn de verbeterde ‘physics.’ Veel natuurkundige wetten zoals die van zwaartekracht, wrijving, massa en drijfkracht zijn zeer realistisch verwerkt in deze game.

Nieuwste review

None

Half-Life 2 legt de lat voor de first-person shooters nog hoger met een fantastische integratie van physics, een ijzersterke setting en briljante gameplay.

10
Score
100
Score: 100
 • Pluspunten
 • Krachtige setting. Physics geven meerwaarde aan gameplay. Source Engine staat zijn mannetje. Gravity Gun!. Levendige personages
 • Minpunten
 • Kinderziektes van Steam. Geen multiplayer out of the box

Artikelen

  10:14
  1
  Review
  10:14
  1
  Review
  Half-Life 2