Game info

GTR Evolution

GTR Evolution is een uitbreiding voor de racesimulatiegame Race 07. Gamers hoeven Race 07 echter niet los te bezitten, alle inhoud van die game is bij GTR Evolution inbegrepen. Race 07 is het officiële spel van de FIA World Touring Car Championships (WTCC). Naast de volledige WTCC-seizoenen van 2006 en 2007 kun je racen in het WTCC-seizoen uit 1987, de Formule 3000, de Formule BMW, de Mini Cooper Challenge en nog andere klassen. In totaal zijn er negen verschillende klassen met daarin 32 echt bestaande banen van over de hele wereld en 300 auto's. Hieronder bevinden zich open raceauto's met camerastandpunten vanuit de helm. Racen kun je doen tegen computergestuurde tegenstanders die altijd proberen fouten te forceren bij hun concurrenten. Ook kun je racen tegen menselijke tegenstanders in de online modus en kun je op de online rankings en leaderboards bekijken hoe goed je het doet. GTR Evolution voegt 22 nieuwe auto's aan Race 07 toe, verdeeld over drie klassen en een aantal productiewagens. Onder die auto's bevinden zich de Corvette C6R, Aston Martin DBR9, Dodge Viper SRT/10 en de Audi R8. Racefanaten kunnen zich bovendien met alle bolides uitleven op twee nieuwe versies van de Nürburgring: de monumentale Nürburgring Nordschleife en de Nürburgring met GP-layout.

Nieuwste review

None

GTR Evolution voelt aan als het meest complete en laatste deel uit een reeks realistische racesims. Ik kan me daarom niet aan de indruk onttrekken dat het volgende deel niet zomaar een evolutie zal zijn, maar een revolutie. Dit is ook wel nodig, want Evolution begint zeker op grafisch gebied wat gedateerd aan te voelen. Dit is natuurlijk geen reden om de game te laten liggen. GTR Evolution brengt met de talloze op waarheid beruste auto's en circuits een totaalpakket aan content met zich mee waar je U tegen zegt. Belangrijkste toevoeging is natuurlijk de overtuigend neergezette Nordschleife. Een circuit waarvan je als racesim fan simpelweg elke bocht uit je hoofd moet hebben geleerd.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Audio is top. Baanoppervlak tot in de puntjes gerecreëerd. Wederom een realistisch hoogstandje. Voegt als add-on enorm veel toe aan Race 07
  • Minpunten
  • Grafisch ietwat gedateerd. Alleen kampioenschapsmodus voor WTCC-klasse

Artikelen

Screenshots