Game info

Gone Home

Jij bent Katie, net terug van een jaar lang reizen in Europa. Je komt thuis in een groot landhuis dat vreemd is voor jou, omdat je familie is verhuisd terwijl je weg was. Het is middernacht, buiten woedt de storm van het millennium en je staat eenzaam in het portiek, teleurgesteld dat niemand je opwacht. Het huis is verlaten en op de voordeur hangt een briefje van je zusje, Sam. Het spijt haar dat ze je niet kan ontvangen en ze vraagt je nadrukkelijk om haar niet te komen zoeken. Waar is ze dan? En waar zijn je ouders? De enige manier om daar achter te komen is door alles in het huis grondig te onderzoeken.

Nieuwste review

Spellen als Gone Home komen maar zelden voorbij. De game kent een origineel en uniek concept dat zo perfect wordt uitgevoerd, dat je ‘m wel in één ruk uit moet spelen. Dat de aftiteling na krap drie uur al over je scherm rolt neemt niet weg dat dit een bijzondere ervaring is voor iedereen die open staat voor iets nieuws.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Origineel en boeiend idee perfect uitgewerkt, emotioneel en aangrijpend 'verhaal', veel oog voor detail, sfeer in verlaten huis is beklemmend
  • Minpunten
  • 'Game'-achtige aspecten halen je soms uit het spel, is na drie uur al voorbij

Artikelen

Screenshots