Game info

Golden Sun: Dark Dawn

Golden Sun: Dark Dawn speelt zich dertig jaar na deel twee, Golden Sun: The Lost Age, af. Nadat de helden uit The Lost Age de vier vuurtorens ontstoken hebben en de Golden Sun hebben laten opkomen, dacht iedereen dat het weer helemaal goed zou komen met de wereld. Helaas is het toekomstperspectief minder zonnig dan verwacht, want de wereld is opnieuw in gevaar. De komst van de Golden Sun heeft voor een gigantische hoeveelheid Psynergy gezorgd en hierdoor zijn er verraderlijke draaikolken ontstaan die deze magische kracht weer opzuigen. Dit derde deel in de serie volgt de nazaten van de helden uit de vorige twee delen. Net als in de eerste twee delen speelt de magische kracht Psynergy een belangrijke rol. Psynergy kan gebruikt worden tijdens de gevechten met monsters, maar kan ook buiten de gevechten om ingezet worden om puzzels op te lossen. De gevechten in deze Role-Playing Game zijn turn-based, wat wil zeggen dat je in beurten vecht met vijanden. Naast allerlei bekende mechanieken uit de eerdere twee delen kent Golden Sun: Dark Dawn ook nieuwe elementen. Zo kan de hele game met behulp van de stylus gespeeld worden.

Nieuwste review

Dark Dawn is met name door het verfijnde vechtsysteem en de intelligente puzzels een sterk rollenspel, maar maakt niet zoveel indruk als de vorige delen uit de spraakmakende Golden Sun-franchise. Daarvoor toont het niet genoeg lef, is het een tikkeltje te makkelijk en is het einde nogal abrupt.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Vechtsysteem eerdere Golden Sun-spellen dient als fundament, puzzels zijn ingenieus en bij vlagen zelfs intelligent, Dark Dawn haalt het uiterste uit de Nintendo DS
  • Minpunten
  • Komt te traag op gang, abrupt einde, daadwerkelijke uitdaging komt pas na een uurtje of vijftien

Artikelen

Screenshots