Game info

God of War II

Kratos is in God of War II terug en het verhaal gaat verder waar deel één stopte. Hij is nu de oorlogsgod (God of War) en zit op zijn troon bovenop de berg Olympus. De eens sterfelijke krijger is een veel grotere bedreiging dan zijn voorganger Ares ooit is geweest. Kratos is een meedogenloze god die iedereen vernietigt die zijn pad of het pad van zijn geliefde Sparta kruist. Kratos, of “The Ghost of Sparta” gaat op pad om iets te veranderen wat geen sterveling of god ooit heeft veranderd: zijn lot. Zijn reis brengt hem naar de rand van de aarde waar hij hordes monsters en andere wezen uit zijn vorige leven tegenkomt. Allemaal willen ze ervoor zorgen dat hij zijn doel niet bereikt. Ze hebben hier echter te maken met Kratos, en zijn trots is vervuld van zoveel arrogantie en verachting dat de hele Oude Wereld zal schudden bij het horen van zijn naam: Kratos, de God of War. God of War II bevat een enorme verzameling aan vechtmoves: spelers kunnen hun favoriete combo-aanvallen uit God of War gebruiken samen met nieuwe moves en magie-aanvallen. De magie-aanvallen zijn gebaseerd op de natuurlijke elementen en maken gebruik van de krachten van wind, ijs en meer. Met deze nieuwe aanvalmogelijkheden kun je het opnemen tegen allerlei nieuwe personages: van de cycloop en Cerberus tot de vliegende griffioen. Je zult vele bekende wezens tegenkomen uit de Griekse mythologie naast andere vijanden en eindbazen. In God of War II ben je met Kratos veel bezig met het afslachten van allerlei wezens, maar daarnaast zul je ook moeten puzzelen en moet je op onderzoek uit. De puzzels zijn intelligent, uitdagend en worden steeds ingewikkelder. Ze zitten vol met brute elementen die zijn verweven met het verhaal. Het exploreren is in dit tweede deel uitgebreider dan voorheen. Je zult je door meer levels moeten werken vol met verraderlijke gebieden in de gewelddadige wereld uit de Griekse mythologie.

Nieuwste review

None

God of War II is een prachtig vervolg dat het eerste deel op elk punt weet te overtreffen. Toch blijft het vooral trouw aan de mogelijkheden die in het eerste deel aanwezig waren en blijft échte vernieuwing uit. Niet dat dit nodig is voor een topgame, maar wél om een felbegeerde 10 binnen te slepen.

9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Overtreffende trap van het eerste deel . Veel én uitdagende eindbazen. Grafisch de mooiste game op de Playstation 2. Mix van puzzels en gevechten. Nieuwe mogelijkheden pakken goed uit
 • Minpunten
 • Geen enorme vernieuwingen. Paar kleine schoonheidsfoutjes. Het einde stelt ietwat teleur

Artikelen

  15:12
  1
  Review
  15:12
  1
  Review
  God of War II

Screenshots PlayStation 2