Game info

Genji: Days of the Blade

Genji: Days of the Blade gaat verder waar de PlayStation 2 game Genji is gebleven en speelt zich drie jaar af na het laatste hoofdstuk uit het leven van Genkuro Yoshitsune. Genji: Days of the Blade bevat traditionele actie/vecht gameplay en kent verschillende vechtniveaus en meer speelbare karakters. Je kunt real-time tussen de verschillende karakters wisselen en er zijn ook een aantal Quick Time Events aanwezig waar je de verschillende bazen mee kunt verslaan. Genji: Days of the Blade kent in totaal twee keer zoveel content als haar voorganger. Je zult ongeveer vijftien volle uren met het spel bezig zijn voordat je het einde hebt bereikt. Het spel is gebaseerd op het historische gevecht tussen de Genji en de Heisha clan. Één voor één maak je kennis met vier verschillende personages en hun verschillende vaardigheden. Later in het spel kun je ze alle vier besturen door met een druk op de knop te wisselen van personage. Het is ook mogelijk om personages met elkaar samen te laten werken om teamcombo's uit te voeren. Om de bewegingen van de personages in het spel zo echt mogelijk te maken heeft de ontwikkelaar achter Genji Mitsuhiko Seike ingehuurd: Japans 'beste' zwaardvechter. Verder zie je in Genji: Days of the Blade massale gevechten met honderden tegenstanders. De omgevingen zijn rijk met detail en redelijk open. Zo heb je ruimte genoeg om er op los te beuken met de vier krijgers.

Nieuwste review

De camera van Genji verprutst de game volledig. Het is haast lachwekkend hoe ongelooflijk slecht deze is geïmplementeerd in de game, en het haalt alle kwaliteit uit de game. Kwaliteit was er sowieso in niet in al te ruime mate aanwezig door de nietszeggende gevechten en de lamlendige verhaallijn. Genji is alleen leuk als je eens flink wil lachen om alles wat een game fout kan doen.

3
Score
30
Score: 30
  • Pluspunten
  • Vijanden doodmaken. Zo slecht dat je er om kunt lachen
  • Minpunten
  • Camerapositie is lachwekkend slecht. Andere elementen dan vechten voegen niets toe. …en vechten zelf is ook niet leuk. Verhaallijn is lamlendig. Was er al gezegd dat de camera zo slecht was…?

Artikelen