Game info

Football Manager 2008

Football Manager 2008 is het zoveelste deel in de bekende en succesvolle managerserie en legt de lat weer een stukje hoger. De nieuwe look van het spel geeft een frisse smaak aan het geheel en door de toevoeging van verschillende nieuwe features wordt het realisme weer vergroot. Zo is de match engine verder ontwikkeld, waardoor de wedstrijden weer realistischer moeten zijn. Buiten de wedstrijden om zijn er ook belangrijke wijzigingen. Het systeem rond de financiën is wat veranderd, je hebt nu veel meer mogelijkheden als je bondscoach bent, je krijgt meer feedback van het bestuur en je supporters, je kunt vrij schuiven met budget tussen je transfergeld en je geld voor salarissen en de manier waarop wedstrijddagen voorbij gaan is ook veranderd, om je meer in de 'wedstrijdsfeer' te brengen.

Nieuwste review

Football Manager 2008 excelleert op alle fronten, maar niet significant beter dan het dit vorig jaar ook al deed. De kleine verbeteringen zijn talloos en de trouwe honden van de Football Manager-serie kunnen ze stuk voor stuk waarderen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe verwachtingen van de fans en bestuur, plus de mogelijkheid om de grootte van je eigen veld te bepalen, met alle tactische gevolgen van dien. Maar toch, als het puntje bij paaltje komt vernieuwt Football Manager 2008 niet genoeg om een topscore te veroveren. Een dijk van een game dus, maar wel conservatief deel.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Football Manager-gameplay is ongeëvenaard. Kleine verbeteringen werken goed. Oog voor details siert Sports Interactive
  • Minpunten
  • Te conservatief ingesteld

Artikelen

Screenshots