Game info

Flock!

Flock! is een third-person game met puzzelelementen. In Flock! bestuur jij een UFO die hordes aan dieren moet vervoeren naar het moederschip. Dat gaat natuurlijk niet zomaar. De verschillende levels bevatten namelijk puzzels. Wanneer je die hebt opgelost, kun je de dieren terug brengen naar het schip. In elk level zijn bonuspunten te verdienen door aan een bepaalde tijdslimiet te voldoen. Flock! bevat in totaal ruim vijftig levels waarin je dieren zoals koeien en kippen moet vervoeren. Omdat elk dier anders reageert op je UFO, moet je handig gebruik maken van deze reacties. Zo zullen er dieren tussen zitten die aangetrokken worden door de UFO, maar anderzijds ook dieren zijn die er hard voor wegrennen. Om ervoor te zorgen dat de beestjes naar het moederschip gaan, moet je een pad voor deze dieren creëren. Voor creatievelingen is er nog de optie om je eigen eiland te maken. Deze kun je online delen met vrienden of andere gamers. Ook is er de mogelijkheid om het spel co-op te spelen.

Nieuwste review

None

Flock is ongetwijfeld een interessante casus voor gamedesignstudenten: een ogenschijnlijk leuk concept dat met uitstekende productiewaarden vorm heeft gekregen, maar uiteindelijk toch niet leuk is. Waar ligt dat nu precies aan en is het met wat simpele aanpassingen op te lossen? Het verschil tussen een tegenvaller en een topper was misschien zelden zo klein.

5
Score
50
Score: 50
 • Pluspunten
 • Charmante uitstraling. Meer dan genoeg content. Origineel concept
 • Minpunten
 • Kuddes aansturen te onnauwkeurig. Nadruk op behendigheid in plaats van puzzelen. Veel spelelementen passen niet bij het spelconcept

Artikelen

  13:13
  1
  Review
  13:13
  1
  Review
  Flock (XBLA)

Screenshots PlayStation Store


Screenshots PC


Screenshots Xbox Live Arcade