Game info

FlatOut: Head On

FlatOut: Head On is de eerste FlatOut-game voor de PSP. Deze racegame draait om snelle races over modderige parkoersen met gedeukte auto’s. De nieuwste sportwagens hebben niets te zoeken in dit spel, omdat het rammen van je tegenstanders en het vernielen van je omgeving centraal staat. Objecten die tijdens de races op de weg vallen blijven daar de hele race liggen. De laatste rondes zijn dan ook het moeilijkst vanwege rondslingerende winkelwagentjes en rotsblokken. Deze obstakels kun je ook in je voordeel gebruiken. Zo kun je je tegenstanders er ook tegenaan laten rammen. Bovendien geldt dat hoe meer vernieling je veroorzaakt, hoe meer punten je krijgt. Je krijgt daarnaast bonuspunten voor het uitschakelen van je tegenstanders in de draadloze multiplayerraces. Naast racen kun je ook minigames spelen tegen maximaal zeven andere spelers. Ook in singleplayer heb je naast meerdere racemodi en een carrièremodus ook minigames. Denk hierbij aan darts en bowlen. Je gebruikt alleen geen dartpijltjes of zware ballen hierbij, maar je eigen chauffeur. Die moet je door de voorruit van je auto lanceren. Bovendien zijn er negen Demolition Derby-arena’s. Hierin neem je het tegen andere auto’s op, met als enige doel elkaar kapot te beuken.

Nieuwste review

FlatOut Head On heeft net als zijn grote broer op de Xbox 360 last van de nodige probleempjes. En hoewel de omzetting naar de handheld best goed is geslaagd, weten dingen als een lage framerate en onvoorspelbare physics de pret toch wat te drukken. Het ‘rouwdouwerige’ gevoel van FlatOut Ultimate Carnage blijft echter overeind. Ook weet de game door de variatie aan spelmodes en het visueel aantrekkelijke plaatje boeiend te blijven.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Goed aanvoelende rij-eigenschappen. Eén van de mooiere racegames voor de PSP. Gevarieerd aanbod in game-modes. Party-Mode met met een groep te spelen zonder extra PSP
  • Minpunten
  • Geen online mode. Physics soms onvoorspelbaar. Lage framerate

Artikelen

Screenshots