Game info

Fire Emblem: Radiant Dawn

Fire Emblem: Radiant Dawn speelt zich af drie jaar na de grote oorlog en de dood van de gestoorde koning Ashnard. Zijn land, het land van Daein, is nu verdeeld onder meerdere hebzuchtige kwaadwillende leiders. Het volk gaat hieronder gebukt en te midden van de armoede en depressie rukt een kleine groep van verzetsstrijders op. Spelers nemen de leiding over deze groep die bestaat uit Micaiah, Sothe en een aantal andere leden die bekend zijn van de Dawn Brigade en proberen het land te bevrijden van de tirannie waaronder het gebukt gaat. Spelers voeren in deze strategische RPG het commando over de Dawn Brigade en komen gedurende het verhaal steeds meer te weten over hun historie en welke problemen ze hebben moeten doorstaan. Tijdens het verhaal moeten er grote gevechten geleverd worden, waarbij spelers gebruik kunnen maken van een breed scala aan strategische zetten. Het speelveld tijdens gevechten bestaat uit een grid waarop de eenheden om beurten kunnen bewegen en aanvallen kunnen uitvoeren. Daarbij is het mogelijk om verschillende personages te kiezen die ieder over unieke aanvalsaspecten beschikken. Om het leger nog beter te laten vechten kunnen spelers er ook voor kiezen om onderlinge relaties te starten tussen personages. Hierdoor krijgen de eenheden van het leger meer vertrouwen in elkaar en leren ze elkaar nieuwe vaardigheden aan.

Nieuwste review

Fire Emblem: Radiant Dawn perfectioneert zijn voorganger op de Nintendo GameCube. Hoewel het op technisch gebied niet echt veranderd is, blijft ook op de Nintendo Wii de typische Fire Emblem-gameplay boeien. Door de 38 missies die het spel bezit, de 72 speelbare personages en de zeer uitdagende moeilijkheidsniveaus geloof ik dat dit spel, vooral voor de fans van de serie, een zeer grote herspeelbaarheid heeft. Mocht je van tactiek houden dan raad ik je aan dit spel zeker te spelen.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • IJzersterke Fire Emblem-gameplay. 38 missies en 72 speelbare personages. Zeer uitdagende moeilijkheidsniveaus. Zeer nieuwkomervriendelijk met uitgebreide uitleg
  • Minpunten
  • Technisch niet veel verbeterd tegenover Path of Radiance

Artikelen

Screenshots