Game info

Fire Emblem: Awakening

In Fire Emblem: Awakening hebben spelers een leger aan ridders die ieder hun eigen persoonlijkheid hebben. In de tactische gameplay wordt in 'vakjes' gevochten en moeten spelers het leger van de computer te slim af zijn. Spelers bouwen een band op met de personages, waardoor het extra hard aankomt wanneer een personage sterft. Dood betekent ook echt dood in Fire Emblem: als een personage het loodje legt, komt hij niet meer terug. Online features vormen een belangrijk onderdeel van de nieuwe telg in de Fire Emblem-serie. Voorbeelden van deze features zijn de mogelijkheid om personages van andere spelers te krijgen en de mogelijkheid tot het kopen van DLC.

Nieuwste review

Fire Emblem: Awakening doet zijn voorgangers eer aan en plaatst zichzelf er zonder twijfel naast. Met een serie als dit, volgens velen de beste tactical turn-based strategie-serie ooit, is dat bijna het grootste compliment dat we Fire Emblem: Awakening kunnen geven. We zeggen bijna, want het enige grotere compliment is zeggen dat dit de beste Fire Emblem is. En weet je wat, dat is het ook, niet in de laatste plaats omdat een draagbare titel zelden zoveel persoonlijkheid en betrokkenheid bevat als Awakening.

9,5
Score
95
Score: 95
  • Pluspunten
  • Meer content dan je kunt dromen, meer persoonlijkheid dan je ooit zag in een draagbare titel, tactische basisconcept nog altijd het beste in zijn genre, alles stroomt over van liefde en aandacht
  • Minpunten

Artikelen

Screenshots