Game info

Final Fantasy Tactics A2: Grimoire of the Rift

In Final Fantasy Tactics A2: Grimoire of the Rift ontdekt de jonge Luso een mysterieus boek bij het voor straf schoonmaken van de bibliotheek. Hij opent het boek en wordt naar de wereld Ivalice getransporteerd. Meteen wordt hij opgenomen in een clan onder de leiding van de vriendelijke Cid. Samen met zijn nieuwe clan gaat Luso op zoek naar de weg naar huis. Final Fantasy Tactics A2: Grimoire of the Rift maakt gebruik van het Law-systeem. Dat betekent dat je bij elk gevecht met een aantal verboden en geboden te maken krijgt. Denk daarbij aan regels die het verbieden om zwaarden te gebruiken of regels die er voor zorgen dat je extra ervaringspunten krijgt wanneer je magie gebruikt. Ook zijn er verschillende kaarten waarmee je deze regels kunt omzeilen of juist extra verboden kunt oproepen. Verder kun je ook aan de hand van verschillende wapens en uitrusting nieuwe vaardigheden leren en zijn er een aantal banen voor de personages. Het belangrijkste zijn echter de gevechten. Bij een aanval zijn er twee dingen om rekening mee te houden: de omgeving en de hoek waarvan je aanvalt. Een aanval recht van voren heeft een relatief hoge kans geblokkeerd te worden. Een aanval van achteren heeft een hogere slagingskans. Zo heb je ook voordeel als je hoger staat dan je vijand en zijn er plekken in de omgeving waar bepaalde magische aanvallen niet werken. In Final Fantasy Tactics A2 is het dus belangrijk om strategisch te werk te gaan.

Nieuwste review

Conclusie

  • <p>Final Fantasy Tactics A2: Grimoire of the Rift is een strategisch rollenspel dat op vrijwel alle vlakken uitblinkt. Helaas zijn er nauwelijks aanpassingen doorgevoerd ten opzichte van de vorige delen, waardoor het spel aanvoelt als een herhalingsoefening. Echter, door de kwaliteit én kwantiteit van het product is het wel een van de meest vermakelijke herhalingsoefeningen van de afgelopen jaren. Heb je de vorige delen daarentegen niet of nauwelijks gespeeld, dan kun je gerust een extra puntje aan het eindcijfer toekennen.</p>
    Score: 70 Goed
    • Spelprincipe staat nog steeds als een huis. Enorme spelduur. Diepgaand vechtsysteem. Leuke extraatjes
    • Gebrek aan vernieuwing. Oppervlakkige verhaallijn . Eenzijdige zijopdrachten

Artikelen

Screenshots Nintendo DS


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord