Game info

FIFA 14

FIFA 14 is het nieuwe deel in de populaire voetbalreeks. Naast verbeterde graphics is ook de carrieremodus op de schop gegaan. Zo bevat de game een Global Scouting Network, waardoor spelers een scout kunnen inhuren die naar wereldwijd talent zoekt gedurende het voetbalseizoen. De navigatie van de carrieremodus is ook aangepast, zodat hij nu nog duidelijker is. De game maakt op de Xbox One en PlayStation 4 gebruik van EA's nieuwe Ignite Engine. Deze verbetert zowel de graphics als de gameplay. Zo hebben spelers verbeterde intelligentie, zodat ze realistischer reageren op het voetbalveld. Dankzij True Player Motion bewegen ze zich ook realistischer en vloeiender, maar reageert het publiek tijdens een wedstrijd ook realistischer en is het weer nog dynamischer. FIFA Ultimate Team is ook weer terug en dankzij de exclusieve Xbox One-modus Legends uitgebreider dan ooit. In Legends kunnen spelers klassieke voetballers winnen, zoals Kluivert, Van Basten en Pelé. Ook bevat de game een nieuwe 2v2 online seasons modus, genaamd Co-op Seasons. Spelers kunnen samen met een vriend een heel seizoen tegen twee andere vrienden spelen.

Nieuwste review

FIFA 14 is ook op de nieuwe consoles een heerlijke voetbalgame. De versie is niet alleen mooier, maar speelt ook soepeler. Desondanks poetst EA Sports daar niet alle kritiekpunten mee weg. Sterker nog, het gebrek aan een aantal significante modi en functionaliteiten is behoorlijk irritant.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Animaties zien er fantastisch uit, speelt vloeiend, publiek ziet er eindelijk normaal uit, kunstmatige intelligentie biedt meer tegenstand
  • Minpunten
  • Kampt nog steeds met (grafische) knulligheden, aantal modi en functionaliteiten ontbreken

Artikelen

Screenshots