Game info

FIFA 11

FIFA 11 vervolgt de langlopende serie voetbalgames. Ditmaal ligt de nadruk op realisme, zowel op het gebied van het voetbal zelf als op het gebied van presentatie. Zo wordt er veel aandacht besteed aan de gezichten van de spelers, die er veel beter uitzien dan in FIFA 10. Ten opzichte van FIFA 10 zijn vooral de fysieke duels en het passingsysteem aangepast. Dankzij het 360 graden-duelsysteem ben je nu nog vrijer in de fysieke duels, waardoor ze minder voorspelbaar zijn dan in FIFA 10. Het passingsysteem is vrijer, waardoor je beter moet mikken bij het geven van een pass. Er zijn in FIFA 11 diverse spelmodi en daarbij is het nieuw om een carrière als keeper te starten. Zowel offline als online kun je als keeper het veld betreden, waarbij je de volledige vrijheid hebt om rond te lopen en aan het spel deel te nemen. Hierdoor kunnen wedstrijden nu online met tweeëntwintig man tegelijk gespeeld worden, elf tegen elf dus.

Nieuwste review

FIFA 11 vindt het voetbalwiel niet opnieuw uit. Het spel is gebaseerd op het fundament van de afgelopen jaren en doet eigenlijk niets anders dan daarop voortborduren. Alleen is dat fundament zo sterk en voegen de (op het eerste gezicht kleine) aanpassingen zoveel toe aan de spelervaring dat je bijna niet meer om FIFA 11 heen kunt. Het 'beste' voetbalspel tot dusver? Misschien. Een fantastische titel om het voetbalseizoen mee door te komen? Zonder twijfel.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Basis van afgelopen delen gebruikt, complexer passing-systeem, context speelt een grote rol, vermakelijk om als keeper te spelen, overcompleet qua spelmodi en aanpassingsmogelijkheden
  • Minpunten
  • Geen schokkende vernieuwingen, gezichten spelers lijken nog steeds niet, laadtijden aan de lange kant

Artikelen

Screenshots