Game info

Far Cry 3

In de open-wereld first-person shooter Far Cry 3 stappen spelers in de schoenen van Jason Brody, een man die op een afgelegen tropisch eiland belandt. Alleen is hij niet: er is een grote groep criminelen op het eiland die worden aangestuurd door hun gestoorde, sadistische dictator Montenegro Vaas. Vaas heeft Brody’s beste vriend vermoord en zijn vriendin Nikki gekidnapt. Aan de speler om Vaas’ troepen uit te schakelen, Nikki te redden en te vluchten van het eiland met zijn gestoorde bewoners. Far Cry 3 laat spelers vrij in hun aanpak: zij bepalen wanneer en hoe het verhaal verder gaat. Ze kunnen nederzettingen binnensluipen en tegenstanders met een mes stilletjes afmaken, van afstand met een sluipschuttersgeweer alvast een aantal vijanden neerschieten, of bijvoorbeeld met een jeep door de poorten rammen en als een Rambo te werk gaan. Een combinatie van verschillende aanpakken werkt misschien nog wel het beste. Naast een singleplayer kent Far Cry 3 ook een uitgebreide online multiplayermodus. Hierin nemen spelers het individueel of in teams op tegen elkaar in verschillende modi. Daarnaast is er een verhalende coöperatieve modus, waarin vier spelers samen op pad kunnen.

Nieuwste review

Het knappe van Far Cry 3 is dat je echt even het gevoel hebt op een tropisch eiland te zijn. Het is misschien geen gezellige vakantie, maar dankzij de immense wereld, het meeslepende verhaal en het gevoel van vrijheid ga je helemaal mee in de wereld. De game is zo compleet als het kan zijn en houdt je dankzij een gebalanceerde afwisseling tussen actie, suspense en verschillende nevenactiviteiten gemakkelijk uren bezig zonder dat de verveling toeslaat. De slechte kunstmatige intelligentie is de enige echte smet op een, verder, sublieme ervaring.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Geweldig uitgebreide gameplay, enorme wereld, visueel prachtig, uitdagend, het voelt compleet, stemacteurs, flinke vrijheid
  • Minpunten
  • Kunstmatige intelligentie vrij slecht, focus soms te veel op het sluipen, coöp voegt weinig toe

Artikelen

Screenshots