Game info

Far Cry 2 voor Xbox 360

In Far Cry 2 sta je tussen twee verschillende facties in het door oorlog verscheurde Afrika. Jij bent eropuit gestuurd om The Jackal te vermoorden, een mysterieus figuur die het conflict tussen de twee leiders heeft doen oplaaien en zo de levens van duizenden onschuldige mensen in gevaar brengt. Om bij The Jackal te kunnen komen zul je de facties tegen elkaar moeten uitspelen en hun zwaktes zoeken en uitbuiten. Daarbij zul je uiteraard ook veel soldaten moeten ombrengen door slim te zijn, door ze te verrassen en natuurlijk door brute kracht te gebruiken. Hoe verschillende situaties worden aanpakt is helemaal aan de speler om te bepalen. Het verhaal wordt uit de doeken gedaan aan de hand van de keuzes die jij maakt. Voor welke opdrachtgever je gaat werken en hoe je de opdracht aanpakt kun je bijvoorbeeld helemaal zelf bepalen. Ook je route kies je zelf, de wereld van Far Cry 2 is namelijk volledig vrij begaanbaar. Keuzes spelen zodoende een centrale rol in deze game. Een vijandelijk kamp kun je ook op meerdere manieren aanvallen. Eerst kun je kiezen of je overdag of 's nachts voor de aanval kiest. Vervolgens kun je een jeep stelen, door het hek rammen en met een flinke raketwerper gaan rondschieten, maar je kunt ook al sluipend onopgemerkt het kamp infiltreren. Verder is het mogelijk om van een afstandje met een sluipschuttersgeweer te schieten op de soldaten. Tot slot kunnen vuur en het weer ook een handje helpen. Met een vlammenwerper kun je droog gras aansteken en wachten tot de wind zijn werk doet. Als de wind goed staat kun je op deze manier het kamp in brand steken en vervolgens gebruik maken van de ontstane chaos om je te ontdoen van de soldaten.

Nieuwste review

None

Far Cry 2 lost niet alle verwachtingen in, maar is wel een oerdegelijke shooter met een grote vrijheid van aanpak en één van de mooiste settings ooit. Qua missieontwerp had men iets creatiever kunnen zijn, het verhaal had net wat dieper gekund en de frequente controleposten zijn ronduit irritant. Jammer, want dat weerhoudt Far Cry 2 van een hoger of zelfs dat hele hoge cijfer.

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Afrika in al zijn schoonheid nagebootst. Veel vrijheid in manier van aanpak. Soms ronduit indrukwekkend. Sterke multiplayermodus met mapeditor. Prachtig vuur
 • Minpunten
 • Repetitief missieontwerp. Frequente controleposten. Vijanden schieten iets te accuraat van veraf

Artikelen

  08:00
  1
  Review
  08:00
  1
  Review
  Far Cry 2

Screenshots