Game info

Fallout 3

Fallout 3 speelt zich af na een enorme kernoorlog. De stad Washington en de directe omgeving, nu bekend als Capital Wasteland, is volledig verwoest en wordt bewoond door enorme insecten, criminelen en supermutanten. Maar binnen de stad is er een veilige plek: Vault 101. Deze schuilkelder heeft een grote groep mensen tijdens de kernoorlog beschermd voor alle invloeden van buitenaf. Op een bepaalde dag kom je echter tot de ontdekking dat je vader Vault 101 om onbekende redenen, en tegen alle bevelen in, heeft verlaten. Nu moet ook jij de onverbiddelijke woestenij intrekken die ooit een bruisende wereldstad was, op zoek naar je vader en op zoek naar de waarheid. In Fallout 3 staat vrijheid centraal. Zo ben je compleet vrij om te gaan en staan waar je wilt in het enorme Capital Wasteland. Ook ben je vrij in het kiezen van je uiterlijk, je vaardigheden en je speelstijl. Ben je vredelievend, dan kun je proberen je uit lastige situaties te kletsen. Maar je kunt je ook als een meedogenloze crimineel ontpoppen en niet je mond, maar je plasmageweer voor je laten spreken. Ook tijdens gevechten heb je meerdere opties, en niet alleen de keuze uit vele verschillende wapens. Zo kun je direct schieten, zoals in de meeste schietspellen, maar is het ook mogelijk om het gevecht te pauzeren. Vervolgens is het mogelijk om te mikken op verschillende lichaamsdelen van meerdere tegenstanders en zo een reeks aan aanvallen klaar te zetten. De aanvalsplanning wordt vervolgens uitgevoerd wanneer het spel weer wordt hervat.

Nieuwste review

Fallout 3 is zonder twijfel één van de beste games van het jaar en, op zijn geheel eigen manier, een waardige nieuwe telg in de cultreeks van postnuclaire role-playing games. Bethesda neemt essentiële elementen over uit de originele, jaren oude Fallout-games en weet tegelijkertijd een unieke twist te geven aan het vechten met het revolutionaire V.A.T.S.. De gameplay van Fallout 3 is perfect uitgevoerd en het Capital Wasteland biedt een fantastische speelomgeving die zelfs na tientallen uren nog enorm interessant is. Iedereen moet zich in zijn nucleaire schuilkelder verstoppen en er pas uitkomen als hij Fallout 3 heeft uitgespeeld.

10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Gigantische, open speelwereld. Postapocalyptische setting is geweldig. IJzersterke role-playing kern. Revolutionaire V.A.T.S. werkt perfect. Blijft nog leuk na tientallen uren
  • Minpunten
  • Slordigheidjes in afwerking, vooral op PS3. Hoofdquest kan wat abrupt aflopen

Artikelen

Screenshots