Game info

Fable III

Fable III is het derde deel in de Fable-serie. In dit derde deel is het doel koning of koningin te worden en te regeren. Spelers kruipen in de huid van de zoon of dochter van de held uit deel twee, en moeten een ware revolutie opzetten om het leiderschap over Albion te verkrijgen. Vervolgens is het de bedoeling dat er naar eigen behoefte geregeerd wordt middels het gebruik van ?Judgements?. Als vorst of vorstin is het namelijk de bedoeling dat mensen gestraft, vergeven of nader onderzocht (en dan gestraft of vergeven) moeten worden. In dit actievolle avontuur kunnen spelers zichzelf opwerken tot de troon door diverse missies succesvol uit te voeren. Hierbij staat keuzevrijheid centraal, want de keuzes die je maakt beïnvloeden het spelverloop en hebben gevolgen voor het leven dat je als staatshoofd leidt. Tijdens je reis word je bijgestaan door een hondstrouwe viervoeter, van wie je zelf het ras kunt kiezen.

Nieuwste review

Fable III herhaalt niet het verhaal van de kleine jongen die koning wordt, maar laat zien welke verantwoordelijkheid er komt kijken bij het koning-zijn in een tijd van sterke industrialisatie. Daardoor is het spel relevant zonder dat het zijn grappige ondertoon verliest. Mede dat maakt Fable III de beste Fable-game tot nu toe, ondanks dat een aantal minpunten van eerdere delen nog steeds aanwezig is.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Volwassener, grappiger en Britser dan ooit, prachtige en levendige sprookjeswereld, het verhaal gaat door nadat je eenmaal koning bent, geweldige stemmen en muziek
  • Minpunten
  • Soms slordig in de afwerking, sociale interactie kon beter, voor sommigen iets te ver versimpeld

Artikelen

Screenshots