Game info

Europa Universalis III

Europa Universalis III is een strategiegame waarin je in de geschiedenis van de wereld duikt en over een periode van ruim 300 jaar (tussen 1453 en 1789) verschillende missies speelt. Speel met verschillende helden uit de geschiedenis, zoals Isaac Newton en Wolfgang Amadeus Mozart die in jouw land wonen. De wereld van Europa Universalis III bestaat uit meer dan 250 landen en 1.700 provincies. Je kunt meer dan 100 individuele troepen tegelijk onder je controle hebben. Als klap op de vuurpijl is er een coöperatieve speelmodus beschikbaar om een rijk met z'n tweeën te besturen. Online kun je met in totaal 32 spelers spelen, waarbij er dus meerdere mensen hetzelfde land kunnen besturen.

Nieuwste review

Europa Universalis III laat me met een gemengd gevoel achter. Het spel is niet perfect, verre van, maar het heeft me wel vast weten te houden. Het was toch steeds weer leuk om even jouw landje wat uit te breiden, oorlogje hier, oorlogje daar... Het is stiekem toch wel een leuke game, was het beter afgewerkt geweest, dan was het cijfer waarschijnlijk hoger uitgevallen.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Enorm uitgebreid.. Geschiedenis veranderen is leuk.
  • Minpunten
  • Slecht afgewerkt, onduidelijke drukke menuutjes met teveel informatie.. Grafisch niet geweldig.. Veel muisklikken, weinig resultaat.

Artikelen

Screenshots