Game info

Eledees

In Eledees leeft naast de mens ook een ander ras, bestaande uit kleine kleurrijke wezens genaamd Eledees. Deze Pikmin-achtige wezens leven in harmonie samen met de mens. Dat is voor de mensen van groot belang, want in de wereld uit deze game komen geen grondstoffen als steenkool of aardgas voor, maar zijn de Eledees zélf de grootste energiebron van de planeet. Als van de ene op de andere dag de Eledees besluiten hun koffers te pakken, breekt er grote paniek uit. De Eledees moeten gevangen worden genomen. Aan jou de eer. Simpel gezegd komt Eledees neer op verstoppertje spelen, en jij bent degene die mag zoeken. De wezentjes verstoppen zich in een huis, bijvoorbeeld de keuken. Dankzij de vele kastjes, lades en deuren is dit voor de kleine Eledees een ideale omgeving om zich te verschuilen. En ze zijn dan ook werkelijk overal te vinden. Met z’n vijven in de koelkast, een groepje in de vaatwasser, tussen de borden in de keukenkast en ga zo maar door. Het zoeken doe je met de Wii-afstandsbediening en Nunchuk. Hiermee kun je objecten duwen, trekken, tillen en gooien. Je kunt je eigen strategie bedenken om de Eledees te vangen. Zo kun je ze besluipen, maar juist ook lawaai maken en ze laten schrikken. Naarmate je meer Eledees vangt en dus hun energie verwerkt, krijg je steeds meer opties en mogelijkheden om de Eledees te vinden in de voortdurend veranderende omgevingen. Als je alle Eledees weet te vinden, kun je ook je eigen levels maken en deze delen met andere spelers via WiiConnect24. Via dit netwerk kun je ook foto's uitwisselen die je tijdens de game kunt maken.

Nieuwste review

Hoewel Eledees niet de topgame is waar we op hoopten, is het verfrissend om te zien dat het spel vanaf het begin aan voor de Nintendo Wii gemaakt is. Het vernietigen van je omgeving doormiddel van het rondgooien van alles wat je tegenkomt, en het verzamelen van schattige beestjes is gewoon leuk. Eledees is een hele leuke game met zijn minpunten. Wij kijken alvast uit naar een vervolg.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Verwoesting aanbrengen met een Capture Gun is fun. De Eledees zijn extreem cute. Eerste game met online functionaliteit
  • Minpunten
  • Herhaling, herhaling, herhaling. Grafisch niet goed, maar met de extreme framedrops helemaal frustrerend

Artikelen

Screenshots