Game info

Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors

In een stadje aan de voet van het Avalonia-kasteel leeft een jonge man samen met zijn vader een rustig leventje. Die jongen, Blade, is zestien en het is dus hoog tijd voor 'The Walk of the Worthy'. Dit is een uitdaging van kracht die alle jongens in Avalonië moeten afleggen. Na deze test wachten Blade, en dus de speler, veel avonturen in deze wondere wereld. In Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors moet je je vooral druk maken om het vechten met de vele vijanden. Voortbewegen door de wereld gebeurt simpelweg door op de B-knop te drukken. Sturen is hierbij dus niet van belang. Het vechten is echter des te belangrijker. Je bevecht de vijanden met je wapens of weert aanvallen af met je schild, deze bewegingen zijn gekoppeld aan de bediening. Om een tegenstander te verslaan zul je dus flink moeten zwaaien met je Wii-afstandsbediening. Elke verslagen vijand levert ervaringspunten en geld op, waarmee je nieuwe wapens kunt aanschaffen en vaardigheden kunt verbeteren. Zodra de speler alle missies heeft volbracht is het mogelijk deze nogmaals te doorspelen voor een betere score. Bovendien bevat de game een tweetal minigames die met maximaal vier personen te spelen zijn.

Nieuwste review

Met heel wat potentie onder de motorkap weet Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors slechts een matige indruk achter te laten. Het verhaal stelt niet veel voor, alles gaat snel vervelen, vechten verloopt stroef en langer dan een weekend ben je niet bezig totdat de eindgeneriek over je beeldscherm rolt. Square Enix had duidelijk enkele goede ideeën, zoals het gebruik van een eerste persoonsperspectief en het ontwerp van de vijanden, maar het geheel blijft onder de middelmaat hangen.

4
Score
40
Score: 40
  • Pluspunten
  • Elke vijand vereist een andere aanpak. Geluid en stemmen zijn te pruimen
  • Minpunten
  • Bewegingen worden niet goed omgezet. Weinig tot geen bewegingsvrijheid. Grafisch saaie bedoeling. Erg korte levensduur. Repetitief

Artikelen

Screenshots