Game info

Dragon Quest Monsters: Joker

Dragon Quest Monsters: Joker is een volledig nieuwe game in de Dragon Quest-serie voor de Nintendo Dual Screen (DS). De Role Playing Game draait om een jonge Hero die gevangen zit onder het bewind van zijn vader. Hij wordt vrijgelaten op de voorwaarde dat hij monsters gaat vangen voor een wedstrijd. Daar begint de lange reis van deze Dragon Quest die je als speler moet volbrengen. Het spel is van de grond af aan opgebouwd voor de DS en is bestuurbaar met de Stylus en het Touch Screen. Het is de bedoeling monsters te verzamelen en deze in een competitie tegen anderen te laten vechten en zo nieuwe monsters te winnen. Er zijn meer dan tweehonderd verschillende monsters te vinden en te verdienen via gevechten in grote arena's en het is mogelijk om je team te laten vechten tegen vrienden via een draadloze verbinding. Gevechten in Dragon Quest Monsters: Joker zijn 3D en turn-based in de klassieke RPG-stijl waar de Dragon Quest-serie om bekend staat. Qua uiterlijk blijft deze draagbare Dragon Quest ook trouw aan de voorlopers van de succesvolle Japanse serie met de getekende stijl van Akira Toriyama, bekend van de Dragonball-series.

Nieuwste review

Dragon Quest Monsters: Joker is een spel dat ongetwijfeld in de smaak zal vallen bij iedereen die houdt van de Pokémon-games. Op het eerste zicht lijken deze twee titels namelijk hard op elkaar, maar als je wat verder kijkt dan je neus lang is, blijkt het dat Square Enix de bekende gameplay wat uitgediept heeft. Ondanks enkele kleine minpunten zal dit spel nog een hele tijd in mijn DS vastgeroest zitten, minimaal totdat het spel eind januari ook in Europa verkrijgbaar is.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • 3D-omgevingen komen goed uit de verf. Meer dan 200 prachtig vormgegeven monsters. Wezens samensmelten. Door extra diepgang vaan Pokémon-kloon. WiFi-mogelijkheden
  • Minpunten
  • Camera kan niet verticaal bewogen worden. Soundtrack soms vervelend en wat beperkt

Artikelen

Screenshots