Game info

Donkey Kong: Jungle Climber

Donkey Kong Jungle Climber is een platform game waarin de apen Donkey en Diddy weer terug zijn. Dit keer gaan ze op een avontuur waarin ze een kristallen banaan moeten vinden voor de Banana Aliens. Je beweegt je door de speelvelden door de springen en de klimmen. Zo kun je Donkey Kong zijn linkerhand gebruiken door de L-knop in te drukken en de R-knop voor zijn rechterhand. Door beide knoppen tegelijkertijd in te drukken kun je hem zich laten vastgrijpen met beide handen om vervolgens een sprong te maken of een aanval te doen. Diddy voegt zich bij Donkey in een grot in de eerste wereld en samen kun je vleugels vinden en zo tijdelijk vliegen. Naast het verhaal zijn er verschillende bonusgames die je met vier spelers kunt spelen. Zo is er Banana Catch waarin je bananen moet vangen die naar beneden vallen en in Rolling Rock moet je over stenen en andere obstakels springen.

Nieuwste review

DK Jungle Climber heeft al heel wat meer om het lijf dan King of Swing op de GBA. De mate waarin de game gebruik maakt van de features van de DS is weinig bijzonder, maar desondanks zijn er bijzonder leuke levels om de basis gameplay heen gebouwd. De game is in haast geen enkel opzicht een hoogvlieger, maar het zal je zeker wel een aantal uurtjes weten te boeien. Ideaal voor wanneer je klaar bent met Zelda bijvoorbeeld.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Unieke en simpele bediening.... Goed uitgewerkte levels. Extraatjes naast de singleplayer
  • Minpunten
  • ...die wel de nodige gewenning vereist. Graphics zijn DS-onwaardig. Wat ondermaats geluid. Minigames grotendeels weinig interessant. Verzamelaspect teveel van het goede

Artikelen

Screenshots