Game info

Disney's Chicken Little: De Avonturen van Ace

Disney's Chicken Little: De Avonturen van Ace is gebaseerd op de film die te zien is in de film Chicken Little. Je speelt dan ook met Ace, het superhelden-alter ego van Chicken Little. De andere karakters in deze game zijn de Hollywoodversies van Chicken Little's vrienden Billy Big, Malle Abby en Vis-Uit-Het-Water. De groep moet het opnemen tegen Foxy Loxy en Goosey Loosey die een plan hebben om de aarde over te nemen. Je zult in De Avonturen van Ace tegen slechte buitenaardse robots vechten in meerder levels verspreid door het zonnestelsel. Dit vechten gebeurt in drie verschillende typen gameplay. Je vecht te voet als Ace, als Billy Big bestuur je een tank en wanneer je met Abby speelt, bestuur je een ruimteschip. Het spel speelt anders dan je gewend bent van veel Disney-spellen. Allereerst omdat je Ace vanuit een bovenaanzicht ziet en bestuurt met de vierpuntsdruktoets. Met één van de actieknoppen laat je Ace schieten met één van zijn vier verschillende wapens. Door de levels heen vind je echter meerdere wapens die je kunt opnemen in je assortiment. Verder kun je verschillende upgrades pakken. Zodra je een upgrade op pakt voegt het wat toe aan je geweer, zoals een ‘double shot’ waarmee je twee kogels tegelijk afschiet of een ‘spray’ waarmee je geweer in drie verschillende richtingen op knalt. De Wii-versie van Disney's Chicken Little: De Avonturen van Ace kent een specifieke besturing. Hierin moet je lopen met de nunchuck en schieten met de Wii-mote. Zodoende steekt het spel gedeeltelijk anders in elkaar dan de PlayStation 2 en DS-versies.

Nieuwste review

Chicken Little: Ace in Action is vlees noch vis, of beter gezegd, kip noch varken. Het spel heeft de ingrediënten voor een uitstekende volwassen schietgame, maar wil ook de jonge gamers tegemoet komen met een lage moeilijkheidsgraad. Wat overblijft is een leuke shooter voor de niet al te jonge, maar ook niet al te ervaren gamers.

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Uitstekende besturing. Knallen, knallen en nog eens knallen. Veel wapens, upgrades. Humor in tussenfilmpjes
  • Minpunten
  • Veel te eenvoudig. Besturing te ingewikkeld voor allerjongsten. Runt en Abby-missies zijn een stuk minder. Wanneer je doel mist moet je flink eind teruglopen. Multiplayermode alleen met meerdere exemplaren

Artikelen