Game info

Dishonored

Dishonored is een first-person actie-adventure-game waarin de speler in de rol stapt van Corvo Atano, de legendarische bodyguard van de keizerin. Wanneer zij wordt vermoord en Corvo de schuld in zijn schoenen krijgt geschoven, besluit hij wraak te nemen op de daders en ontrafelt daarbij een veel groter complot. Corvo wordt op zijn wraaktocht geholpen door de Outsider, een machtig wezen dat hem bovennatuurlijke krachten geeft. Keuzevrijheid staat centraal in Dishonored. Spelers kunnen hun vijanden direct aanvallen met diverse wapens, maar kunnen ook gebruikmaken van hun omgeving en bovennatuurlijke krachten. Zo zijn er verschillende routes om gebieden en gebouwen te infiltreren, kunnen spelers uit het zicht blijven van vijanden door in de schaduwen te blijven, kunnen ze teleporteren en kunnen ze de controle nemen over levende wezens – zoals ratten – om hiermee vijanden af te leiden of aan te vallen. Het resultaat van een missie is afhankelijk van de keuzes die je maakt. Dishonored speelt zich af in Dunwall, een stad waar vreemde technologieën en mystiek naast elkaar bestaan. Een stad die met ijzeren vuist geregeerd wordt door een onderdrukkende regering, bewapend met neo-industriële technologieën. De wereld van Dishonored is ontworpen door Viktor Antonov, de art director van Half-Life 2.

Nieuwste review

Dishonored speelt fantastisch. Of je nu ongezien van dak naar dak springt, met je magische krachten de tijd stilzet, als Pistolen Paultje tekeergaat of stilletjes iemand van achteren nadert, het klopt gewoon. De ongebreidelde vrijheid voelt heerlijk. Dat Dishonored niet naar grotere hoogten stijgt, komt door het verhaal. Het wordt verteld, maar je beleeft het nooit. Gevolgen van je acties krijg je enkel te horen, niet te zien.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Heerlijke gameplay die goed naar eigen hand is te zetten, interessante magische krachten vergaren loont, indrukwekkend vormgegeven deprimerende wereld
  • Minpunten
  • Je beleeft het verhaal niet, Chaos-systeem doet afbreuk aan gevoel van vrijheid in gameplay

Artikelen

Screenshots