Game info

Disgaea: Afternoon of Darkness

Het verhaal van Disgaea: Afternoon of Darkness vindt plaats twee jaar na de dood van Krichevskoy, heerser van het geestenrijk. Zijn zoon, Laharl was gedurende deze periode in een diepe slaap en is zich niet bewust van de dood van zijn vader. Ondertussen hebben demonen bezit genomen over het geestenrijk. Eenmaal ontwaakt is het aan spelers de taak om als prins Laharl samen met de hulp van het meisje Etna zich van de demonen te ontdoen om zo uiteindelijk de koning te worden van het geestenrijk. Voor de PSP-versie is een volledig nieuw verhaal ontwikkeld waarbij Etna een belangrijke rol speelt. Naast het spelen met Laharl krijgen spelers ook de mogelijkheid om met Etna aan de slag te gaan. Hierbij krijgen ze ook een ander verhaal voorgeschoteld. Tijdens het verhaal heb je de mogelijkheid om alles naar eigen wens in te stellen. Zo kun je het personage, wapens en ook de speelmodi aanpassen. De game bevat ook een multiplayermodus waarbij je voorwerpen kunt uitwisselen met vrienden die ook in het bezit zijn van de game. Naast de vele voorwerpen zijn er ook verborgen personages en muziek die spelers kunnen vrijspelen.

Nieuwste review

None

Disgaea: Afternoon of Darness is een grote game op zakformaat met het hart op de juiste plaats. In essentie is de game al sinds 2003 verkrijgbaar, maar deze herziene versie verbetert de game op een aantal fundamentele fronten en introduceert een aantal waardevolle toevoegingen. De game is oprecht grappig, heeft een volledig eigen smoel en in de kern is Disgaea nog steeds een enorm goede strategische RPG. Zowel fans van het origineel als nieuwkomers kunnen hun lol niet op met Disgaea: Afternoon of Darkness.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Disgaea draagbaar en op zakformaat. Multiplayer werkt prima en verlengt de levensduur aanzienlijk. Oneindig speelbaar. Volledig eigen stijl en verhaal die zowel grappig als charmant zijn
  • Minpunten
  • Remake van een game uit 2003

Artikelen