Game info

Dead Rising 2

In Dead Rising 2 maakt de speler kennis met Chuck Greene. Chuck is een gewone jongen, met een voorliefde van motoren. Op een dag komt hij in Fortune City terecht, een gokstad die is gebaseerd op Las Vegas. In de stad doet hij mee in de tv-show "Terror is Reality" waarin het de bedoeling is om zoveel mogelijk zombies af te slachten. Zijn dochter is gebeten door een zombie en heeft een anti-drug nodig die via de tv-show te verdienen is. Er staan veel verschillende wapens tot zijn beschikking, die te vinden zijn in de omgeving. Denk daarbij aan een kassa om het hoofd van de zombie in te slaan, een roulettetafel, een honkbalknuppel, een machinegeweer, maar ook de exotischere wapens zoals een elandsgewei die Chuck op zijn hoofd kan zetten en een motor met kettingzagen aan het stuur. Ook kunnen er verschillende objecten aan elkaar verbonden worden om de meest brute eigengemaakte wapens te gebruiken. Hiermee kan Chuck los gaan op de maximaal 7.000 zombies die tegelijkertijd op het beeld kunnen verschijnen. Naast het feit dat een dode zombie veel bloed oplevert, krijgt Chuck er ook ervaringspunten voor. Door er hiervan genoeg te verzamelen en in levels te stijgen, kan Chuck meer wapens bij zich dragen en wordt zijn gezondheid steeds beter. Het is mogelijk om de singeplayer met zijn tweeën online door te lopen in de co-op-modus. Ook is er een multiplayer aanwezig waarbij je samen met je vrienden in de zombiespellen van de televisieshow mee kan doen.

Nieuwste review

Dead Rising 2 voegt, behalve een leuke coöperatieve spelmodus en de mogelijkheid wapens te combineren, weinig extra’s toe ten opzichte van het eerste deel. Hierdoor is het mogelijk dat sommige spelers de gedateerde graphics en het gebrek aan variatie storend vinden, terwijl anderen ondanks de gebreken veel plezier zullen beleven aan de enorme hoeveelheid dingen die te doen zijn in Dead Rising 2. Het is een echte cultgame met zijn eigen soort charme, wat voornamelijk komt door het met een vette knipoog geschreven verhaal, de bizarre personages en de grote verscheidenheid aan mogelijkheden om zombies op hilarische manieren aan hun eind te brengen.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Humoristische, bizarre personages in de verhaallijn, enorm veel locaties, wapens en wapencombinaties, zombies afmaken blijft vermaken, soloavontuur is nu coöperatief te doorlopen
  • Minpunten
  • Gedateerde graphics, foutjes en bugs zorgen soms voor frustratie, gameplay mist variatie

Artikelen

Screenshots