Game info

Darkness Within: In Pursuit of Loath Nolder

Darkness Within speel je als rechercheur Howard E. Loreid. Je krijgt de opdracht om de moord op Clark Field op te lossen. Deze rijke man was betrokken bij het occulte. De hoofdverdachte is Loath Nolder: een zeer gerespecteerde privédetective. Hoewel je onderzoek naar de mysterieuze verdwijning en terugkeer van Nolder aanvankelijk een standaardklus lijkt, wordt je psyche al snel geteisterd door de meest afschrikwekkende dromen en paranormale ervaringen. De grens tussen werkelijkheid en waanzin wordt steeds vager. Je zult waarheden die diep verstopt zijn in je eigen hersenen onder ogen moeten komen om uit te zoeken wat er achter de moord en waanideeën zit. Darkness Within is een driedimensionale horror/adventure gebaseerd op het werk van H.P. Lovecraft. De game is geschikt voor ervaren en beginnende spelers door het hintsysteem dat drie verschillende moeilijkheidsgraden heeft: Standard, Detective en Senior Detective. Dit systeem kan je hints geven bij het ontrafelen van de verschillende puzzels. Dit zijn klassieke adventure-puzzels die ook nieuwe elementen bevatten. Zo moet je dromen ontcijferen en aanwijzingen vinden door stukken tekst te onderstrepen. Het inventaris-systeem is in deze game een “gedachtenscherm”. In dit scherm kun je items en gedachten bekijken. Bovendien kunnen aanwijzingen hier worden onderzocht, gebruikt en gecombineerd.

Nieuwste review

Qua spanning zit het wel goed met Darkness Within: In Pursuit of Loath Nolder, en de horror-sfeer wordt goed neergezet. De gameplay volgt het aloude point and click principe, maar het kost vooral veel frustratie om alle kleine dingetjes te vinden en gedachtes met hints te combineren. Ben je fan van het genre, en schrik je niet terug van lange lappen tekst en pittige puzzels, dan ben je met Darkness Within duidelijk aan het goede adres. Ideaal voor mensen met een klein budget en een verouderde PC.

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Met statische gameplay toch angst op weten te wekken. Eindelijk eens een horror-adventure
  • Minpunten
  • Puzzels zijn lang niet altijd logisch. Het hint-systeem geeft nooit hints wanneer je het nodig hebt. Je raakt nooit echt in het verhaal door die puzzels

Artikelen

Screenshots