Game info

Dark Souls 2

Dark Souls 2 is een actievolle role-playing game en het tweede deel in een serie geroemd om zijn moeilijkheidsgraad. Spelers maken een eigen personage aan en breiden deze vervolgens uit via nieuwe uitrusting en betere statistieken. In principe is dat laatste niet eens nodig, want iedere vijand of baas is het de beginwapens te verslaan. De Dark Souls-serie staat echter bekend als een behoorlijk uitdagende reeks. Spelers zijn vaak na enkele klappen van tegenstanders al dood en ondertussen kunnen er ook kwaadwillende spelers in hun spelwereld inbreken. Verder draait het tweede deel opnieuw op het verkennen van een grote spelwereld, die allerlei geheimen en bazen herbergt. Een daarvan is de Mirror Knight, die een spiegel als schild bij zich draagt. Hieruit kan online tijdens het baasgevecht een andere spelers uitkruipen, die vervolgens ook verslagen moet worden. Over het verhaal en de wereld van Dark Souls 2 is nog niet veel bekend. Dit zou al teveel verklappen volgens de makers.

Nieuwste review

Dark Souls 2 moet je geprobeerd hebben, anders kom je nergens. Het spel trekt je in zijn deprimerende, brute wereld en dat voelt als thuiskomen voor masochistische fans. Toch is alles anders. Alleen met vallen en opstaan ontdek je als speler de perfecte balans die From Software dankzij afgewogen aanpassingen heeft gevonden.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Vernieuwd vechtsysteem vereist nog meer vaardigheid en stimuleert variatie, concrete en abstracte spelmechanieken gaan goed samen, enorm veel content, enkele slimme ontwerpkeuzes
  • Minpunten
  • Spelwereld voelt soms wat flets aan, constante stroom aan bazen kan verzadigend werken

Artikelen

Screenshots