Game info

Dante's Inferno

Dante's Inferno is een third-person action-adventuregame die het verhaal vertelt van het Middeleeuwse epos 'De goddelijke Komedie' van de Florentijnse dichter Dante Alighieri. Deze duistere fictie stond aan de wieg van het Toscaans-Italiaanse dialect en wordt wereldwijd gezien als de definitie voor de Westerse opvatting voor de hel en het vagevuur. Het epos vertelt het verhaal van Dante die door negen cirkels van de hel reist, op zoek naar zijn geliefde Beatrice. Spelers nemen de rol van Dante op zich en reizen in de game af door de negen cirkels van de hel, die elk hun eigen thema hebben: het voorgeborchte, lust, gulzigheid, hebzucht, woede, ketterij, geweld, fraude en verraad. Elke cirkel van de hel heeft zijn eigen distinctieve uiterlijk en demonen. Om al deze demonen te lijf te gaan heeft Dante twee primaire wapens: de zeis van magere hein en een heilig kruis dat hij van zijn geliefde Beatrice heeft gekregen. Met het kruis kan hij zielen en spreuken verzamelen van de demonen die hij op zijn tocht verslaat. Spelers kunnen vaardigheden upgraden en zo hun eigen speelstijl kiezen.

Nieuwste review

Dante’s Inferno is een God of War-kloon die vrijwel alles nauwgezet heeft overgenomen, behalve datgene wat God of War nu echt zo goed maakte: de epische schaal, de geweldige opbouw en de vindingrijkheid en originaliteit in de spelwereld en puzzels. Wat overblijft is een bruine versie van God of War, die weliswaar onderhoudend is, maar met God of War 3 aan de horizon min of meer overbodig. Met dit bronmateriaal had EA een betere concurrent neer kunnen zetten.

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Interessant bronmateriaal. Onderhoudend vechtsysteem. Veel upgrades en relikwieën
  • Minpunten
  • Rommelige, ietwat lakse opbouw. Leent wel heel erg van God of War. Wel erg bruin-grijs. Nergens vindingrijk of verfrissend

Artikelen

Screenshots