Game info

Damnation

In Damnation kruip je in de huid van Captain Hamilton Rourke, een stugge, stoere cowboy die lid is van de guerrillagroepering ‘the Peacekeepers’. De wereld oogt als een mix van het Wilde Westen en een postindustriële setting, waarin Rourke het opneemt tegen een losgeslagen wapenhandelaar die uit is op heerschappij over de wereld. Damnation onderscheidt zich van andere third-person shooters door de ‘verticale actie’. De levels zijn namelijk zo opgezet dat je via allerlei richels en ladders van beneden naar boven of andersom moet zien te komen. Rourke heeft allerlei vaardigheden om via lenige sprongen de omgevingen als klimmuur te gebruiken. Tijdens het klimmen moet hij echter ook opletten dat hij niet neergeschoten wordt door de vijanden, aangezien er weinig plekken zijn om dekking te zoeken voor vijandelijk kogelvuur. Daarom kan Rourke zelf vanuit alle hoeken en standen schieten op vijanden. Omdat er meerdere manieren zijn om van punt A naar punt B te komen, heb je als speler veel vrijheid om te kiezen hoe je jezelf door de grote wereld voortbeweegt. Dit kan niet alleen door springen, schieten en klimmen, maar ook in enkele voertuigen, waaronder snelle motoren.

Nieuwste review

Damnation leek een game met potentie, maar Blue Omega Entertainment heeft elk sprankeltje hoop dat wij hadden nauwkeurig om zeep geholpen. De game doet zoveel fout, dat de paar goede elementen ernaast verbleken. Audiovisueel, qua gameplay en qua besturing stelt de game ontzettend teleur. Codemasters heeft zijn tweede nominatie voor de ‘slechtste game van dit jaar’ al binnen. En het jaar is pas op de helft.

2
Score
20
Score: 20
  • Pluspunten
  • Verticaliteit heeft potentie
  • Minpunten
  • Besturing faalt op alle gebieden. Audiovisueel rampzalig. Te veel bugs en andee technische foutjes. Eentonig levelontwerp

Artikelen

Screenshots