Game info

C.O.P. The Recruit

In C.O.P. The Recruit kruipt de speler in de huid van een straatracer genaamd Dan Miles, die is gerekruteerd door de politie. Hij volgt het opleidingsprogramma Criminal Overturn Program (C.O.P.), waarin hij wordt getraind om als undercoveragent aan de slag te gaan. Als agent is het zijn taak om de straten van New York veilig houden en de stad te beschermen tegen terrorisme. Zijn dagelijkse bezigheden worden echter bruut verstoord als zijn collega Brad onterecht opgepakt wordt. Dan besluit undercover te gaan en stuit daarbij op een samenzwering die de stad bedreigt. In de game wordt er gescheurd in auto’s, geschoten met verschillende wapens en los je doormiddel van de touchscreen verschillende puzzels op. De actie is verdeeld over meer dan zestig missies, die verspreid over de grote stad New York plaatsvinden. In totaal valt er in Manhattan een oppervlakte van meer dan negen vierkante kilometer te ontdekken. Om de terroristische dreiging te stuiten, kun je ook een PDA gebruiken en een SWAT-team oproepen via de microfoon van de DS. Daarnaast kun je wegversperringen opwerpen en de beveiligingscamera’s van de stad gebruiken om de criminelen in de kraag te vatten.

Nieuwste review

De voornaamste verdienste van C.O.P. is een technische. Een GTA-achtige stad in 3D op de DS proppen, was iets dat we niet echt voor mogelijk hielden. Helaas is Ubisoft er niet in geslaagd het spel zelf van eenzelfde niveau te maken. Vooral het schietgedeelte komt hopeloos tekort, maar ook het rijden door de stad zelf is niet leuk genoeg om het spel te dragen. Ter compensatie zitten er enorm veel verschillende spelelementen in, die eigenlijk allemaal weinig tot niets voorstellen. Variatie is er, een onderhoudend verhaaltje ook, maar echt leuk om te spelen wordt het eigenlijk nooit.

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Technisch indrukwekkend voor de DS. Veel verschillende spelonderdelen
  • Minpunten
  • Schieten is niet leuk. GPS-bestemmingen handmatig invoeren. Pop-up maakt botsingen onvermijdbaar. Veel ‘leuk bedacht, slecht uitgewerkt’

Artikelen

Screenshots