Game info

Command & Conquer 3: Tiberium Wars

Het is maart 2047. Een enorme nucleaire vuurbal explodeert hoog in de lucht en markeert daarmee het dramatisch begin van de Derde Tiberiumoorlog. In 2047 is het Tiberium verspreid over de hele aarde. De aarde is verdeeld in zones op basis van de grootte van de Tiberiumplaag. Pristine Blue Zones beslaan 20% van het aardoppervlak en zijn het laatste toevluchtsoord voor de beschaafde wereld. De gedeeltelijk bewoonbare Yellow Zones beslaan 50% van de planeet. In deze door oorlog verscheurde en ecologisch vernietigde zones leeft het grootste deel van de wereldbevolking. De overgebleven 30% zijn de zogenaamde Red Zones. Deze zones zijn onbewoonbaar en kenmerken zich door aanhoudende Ionstormen. In Command & Conquer 3 is Kane weer terug. Hij heeft voert de Brotherhood of Nod aan en leidt ze in een enorme wereldwijde aanval op de Global Defense Initiative en de enkele overgebleven Blue Zones. Alleen de speler kan hem stoppen. Het lot van de mensheid ? en de planeet - ligt in de handen van de gamer. Command & Conquer 3: Tiberium Wars bevat 30 singleplayer-missies. Tijdens deze missies wordt het verhaal op samenhangende wijze verteld vanuit het oogpunt van de drie verschillende oorlogvoerende facties. Dit gebeurt met video?s met Hollywoodacteurs. Een belangrijk verschil in deze singleplayer-modus ten opzichte van de vorige C&C-games is de verbeterde kunstmatige intelligentie. het gedrag van je tegenstanders passen zich aan jouw speelstijl aan. Je kunt echter zelf ook van tevoren kiezen of je tegenstanders bijvoorbeeld heel aggressief of juist heel defensief spelen. Die keuze heb je uiteraard niet in de uitgebreide multiplayer-modus. In deze modus wordt deze Real Time Strategy-game als een sport neergezet. Niet alleen kun je online spelen, ook kun je naar partijen kijken en hier bovendien commentaar op leveren. Het is nu namelijk mogelijk om met andere spelers te spreken via je headset. Command & Conquer 3 heeft nieuwe aanvalsmogelijkheden. Je kunt je tegenstanders blijven verrassen door vliegende oorlogsschepen te bouwen of juist de kracht van Ion-stormen te gebruiken. Bovendien is het nu mogelijk om verschillende units te combineren en zo nieuwe superunits te creëren. Terwijl je je tegenstanders aanvalt kun je nog steeds je basis in de gaten houden en managen. Dat is mogelijk dankzij de nieuwe interface van de zijbalk.

Nieuwste review

Enige wat rest is de belangrijke vraag die je alleen aan jezelf kunt stellen: sta ik open voor de besturing met de 360-controller? Dit is iets waar niemand anders voor je kan beslissen, dat zul je zelf uit moeten vinden. Echter, dat RTS überhaupt op een console mogelijk is, moge nou wel eens duidelijk zijn. En zo niet, dan zeggen we het nog maar een keer: Command & Conquer 3 op de Xbox 360? Helemaal zo slecht nog niet.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Besturing werkt! Echt waar! Geen geintje! Serieus! Ik meen het!. Meer te doen in multiplayer. Xbox Live Vision Camera leuke toevoeging
  • Minpunten
  • Balancingissues identiek aan de PC. Hier en daar toch wel grafische slowdowns

Artikelen

Screenshots