Game info

Cities in Motion

In Cities in Motion staan spelers aan het hoofd van een openbaarvervoerbedrijf en bouwen ze een vervoersnetwerk tussen Wenen, Helsinki, Berlijn en Amsterdam. Daarbij maken ze gebruik van dertig verschillende transportmiddelen zoals bussen, trams, metro’s en waterbussen. Naarmate iedere stad groeit moet de speler zijn netwerk aanpassen aan de wensen van zijn reizigers. Dus zorg voor genoeg vervoer, zorg dat je op bussen en treinen op tijd zijn en hou je bedrijf winstgevend. De game bevat een spelmodus waarin spelers in twaalf vooropgezette scenario’s stappen, een open modus waarin ze zelf helemaal vrij zijn om te bouwen en een editor waarin ze hun eigen steden kunnen bouwen. De game heeft een uitgebreide economie met aannemers, banken, verzekeringen en fluctuerende economische trends.

Nieuwste review

Cities in Motion is een innovatieve en goed doordachte tycoongame. Door zich te richten op het managen van openbaar vervoer in steden weet de game zich te onderscheiden van andere tycoonspellen. Het concept is over de gehele linie goed uitgewerkt, hoewel de balans in de gameplay het soms laat afweten.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Managen van openbaar vervoer in een stad is innovatief en goed uitgewerkt, uiteenlopende scenario’s met verschillende uitdagingen
  • Minpunten
  • Reputatieschade heeft geen gevolgen in het spel, je kunt te vaak ‘vals spelen’ bij het volbrengen van missiedoelen

Artikelen

Screenshots