Game info

Castlevania: Lords of Shadow

De wereld staat op de rand van de afgrond. De alliantie tussen de aarde en de hemel wordt bedreigd door een nieuwe duistere kracht, die door het leven gaat als Lords of Shadow. Het gevolg van deze kracht is dat overal demonen en monsters opduiken. De speler kruipt in de huid van Gabriel, die onderdeel uitmaakt van de Brotherhood of Light. Dit is een groep elite ridders die hebben gezworen de onschuldigen te beschermen tegen duistere krachten. Daarnaast heeft Gabriel nog een persoonlijke reden om af te rekenen met Lords of Shadow: wraak. Zijn vrouw is vermoord en haar ziel zit gevangen tussen deze en de volgende wereld. Zij probeert Gabriel bij zijn queeste te helpen om zo voor eens en altijd rust te vinden. Tijdens dat avontuur krijgt hij te maken met veel vijanden, die hij kan afmaken met zijn speciale Combat Cross.

Nieuwste review

Ontwikkelaar Mercury Steam zet met Lords of Shadow een titel neer die tegen de grenzen van waar Castlevania voor staat aanhikt, maar deze juist verruimt in plaats van overschrijdt. De studio sleurt ons mee naar de middeleeuwen, maar levert gameplay, presentatie en verhaalvertelling die onmiskenbaar thuishoren in deze tijd. De nostalgie van Castlevania stroomt door zijn aderen, maar is vermengd met het vers bloed dat Mercury Steam in de serie pompt. Zo is Lords of Shadow een titel waar zowel oudgedienden als nieuwkomelingen hun tanden in kunnen zetten.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Behelst de essentie van Castlevania, enorm veel afwisselende gameplay, tactiek boven alles, presentatie klopt tot in detail
  • Minpunten
  • Platformgedeeltes als zwakste schakel, grafisch niet vlekkeloos

Artikelen

Screenshots