Game info

Carcassonne

Carcassonne is de gamevariant van het bekende Europese bordspel Carcassonne. Dit bordspel won kort nadat het in 2000 in Duitsland verscheen al verschillende prijzen, waaronder in 2001 de Game of the Year Award. Carcassonne is vernoemd naar het gelijknamige middeleeuwse stadje in Zuid-Frankrijk dat bekend staat voor haar stadsmuren. Je begint met een leeg stukje land en een vierkant vakje. Door gebruik te maken van strategische tactieken en een beetje geluk kunnen een tot vier spelers beurten nemen en kiezen uit 72 verschillende vakjes die ieder verschillende opties van een stad huishouden. Zo zijn er wegen, muren van een kasteel en velden. Het middeleeuwse platteland bloeit op doordat de spelers en hun tegenstanders vakjes plaatsen en stadjes, wegen en boerderijen bouwen om zoveel mogelijk punten binnen te halen. De game bevat makkelijke regels om te leren, snelle gameplay en niemand kan geëlimineerd worden. Alhoewel de basis simpel is zullen ervaren spelers erachter komen dat er verschillende lagen van strategie aanwezig zijn die voor de nodige diepgang zorgen. De kunstmatige intelligentie in de game past zich aan naar het niveau van de spelers. Via Xbox Live kunnen er vijf spelers tegelijkertijd spelen en op een enkele Xbox 360 kunnen vier spelers tegelijkertijd aan de gang. Door gebruik van de Xbox Live Vision camera kun je de potjes nog persoonlijker maken. Carcassonne bevat ook de uitbreidingsset Rivers II, die goed is voor 12 extra vakjes.

Nieuwste review

Carcassone is een prima bordspel dat ook nog eens goed is overgezet naar Xbox Live Arcade. Doordat de potjes niet al te lang duren is het erg geschikt voor multiplayer en de mogelijkheden op dat gebied zijn goed uitgewerkt. Ben je van plan in je eentje te spelen, koester dan geen al te hoge verwachtingen.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Prettige interface. Aanvulling De Rivier zit er standaard bij. Verschillende varianten op de spelregels. Zeer geschikt voor multiplayer
  • Minpunten
  • In singleplayer niet heel lang houdbaar

Artikelen

Screenshots