Game info

Call of Duty 3

In dit derde deel mag je in de Tweede Wereldoorlog opdraven om de Fransen te bevrijden van de Duitsers. De game speelt zich geheel af in Noord-Frankrijk, nadat de geallieerden Operatie Overlord (D-Day) succesvol hebben voltooid. Als soldaat van de Amerikanen, Britten, Canadezen en Polen beleef je vanuit vier perspectieven hoe Frankrijk wordt bevrijd. Je speelt onder andere de operatie Cobra. Call of Duty staat bekend om zijn intense sfeer en dat is in dit derde deel niet anders. Nieuw in de gameplay zijn de zogenaamde Close Combat-momenten, waarin je door bepaalde knoppencombinaties in te drukken via hand-to-hand-combat afrekent met de vijand. Ook maakt Call of Duty 3 gebruik van Depth of Field en zijn de explosies en animaties van een nog hoger niveau. Verder staat Call of Duty natuurlijk garant voor keiharde intense actie. Duitsers belegeren je van alle kanten en zijn, vooral in vergelijking met het vorige deel, een stuk intelligenter. Zo werken ze samen om je vanuit verschillende hoeken in het nauw te drijven. Het spel is ook online te spelen tot en met zestien personen tegelijk. De Wii-versie gebruikt, en het klinkt wellicht vreemd, dezelfde techniek als de PlayStation 3 en Xbox 360-versie. Dit betekent dat je in ieder geval ongeveer dezelfde soort explosies en rookeffecten zult zien. Verder is het spel natuurlijk volledig speelbaar met de Wii-controller. Dat houdt in dat je moet slaan, schieten, inzoomen met de sniper en granaten moet gooien met de Wii-controller. Maak je dus maar op voor een nóg realistischer manier van spelen.

Nieuwste review

Call of Duty 3 is een waardig nieuw deel in de reeks. De intense actie en de man-op-man gevechten en voertuigen tussendoor zorgen ervoor dat je altijd vermaakt wordt. Bovendien is het doodslaan van moffen met de SIXAXIS-controller heel erg leuk en schiet de game verder op heel weinig fronten tekort. Ook al doet het alles helemaal volgens het boekje, dat neemt niet weg dat Call of Duty 3 een actiegame is die PlayStation 3-bezitters naast Resistance zo kunnen aanschaffen.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Intense actie. Afwisseling met voertuigen en man-tegen-man gevechten. Mooie graphics. Goede multiplayer. Moffen doodslaan met de SIXAXIS-controller!
  • Minpunten
  • Doet alles volgens het boekje. Meer van hetzelfde. Twee missende multiplayer features t.o.v. 360-versie. Paar bugjes

Artikelen

Screenshots