Game info

Braid

Braid is een spel dat oogt als een klassieke platformer en is dat op een aantal vlakken dan ook. Wat het spel zo uniek maakt zijn de puzzels die je moet oplossen en de wijze waarop je dit doet. Tijdens het spelen kom je steeds puzzelstukjes tegen die je moet verzamelen. De puzzelstukjes liggen op moeilijke plekken waardoor je 'out-of-the-box' moet denken om ze te bereiken. Het belangrijkste element voor het oplossen van de puzzel is het manipuleren van de tijd. Dit gebeurt in elke wereld op een andere manier. In de eerste wereld is het bijvoorbeeld alleen mogelijk om de tijd terug te spoelen. In een andere wereld gaat de tijd vooruit als je naar rechts loopt en achteruit als je naar links loopt. In weer een andere wereld kun je een dubbelganger van jezelf creëren die gedane handelingen herhaalt. Braid heeft een bijzondere visuele stijl en doet denken aan een soort levend aquarel-schilderij. De soundtrack bestaat uit verschillende nummers die perfect bij de setting passen. Van mysterieuze cello-symphonieën tot rustgevende gitaar- en viool-melodieën.

Nieuwste review

Braid is een pareltje in alle opzichten. Audiovisueel is het wonderbaarlijk, het verhaal kent een filosofische laag en de puzzelgameplay is ronduit briljant. Hoewel het spel slechts van korte duur is, word je als speler telkens weer aan nieuwe gameplay-elementen geïntroduceerd die feilloos worden ingepast in de game. Als er één game het verdient om kunst genoemd te worden, dan is het Braid wel.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Puzzelgameplay zeer ingenieus. Afwisselend door nieuwe spelelementen. Filosofische onderlaag in verhaal. Audiovisueel kunstwerk
  • Minpunten
  • Niet al te lang

Artikelen

Screenshots